Türkiye'nin 2071 hedeflerini sizler hayata geçireceksiniz

27 Mayıs 2016 Cuma

Hitit Üniversitesi’nin 2015-2016 eğitim öğretim dönemi mezuniyet töreni dün TSO Fuar Kompleksi`nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilere ve velilere hitaben açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü;”her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum bugün şüphesiz hepiniz için çok özel bir gün. Hayatınız boyunca unutmayacağınız evlatlarınıza torunlarınıza bir iftihar günü bir mutluluk günü olarak, yıllar yılı anlatacağınız bir gün. Bugüne gelene kadar göstermiş olduğunuz gayret, çalışkanlık ve sebat için sizleri bir kez daha tebrik ediyorum. Sizleri bu güne hazırlayan, 4 yıl boyunca 5 yıl boyunca fedakarca gayret gösteren, başta Rektörümüz olmak üzere hocalarınıza minnetlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum.”dedi.

Başkan Külcü; “kendisi yemeyip size yediren kendisi giymeyip size giydiren kendisi harcamayıp size harçlık gönderen aileleriniz her türlü takdiri ve teşekkürü hak ettiğini biliyor ve onlara da milletimize adına gönülden şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah bugün sizler için yeni bir başlangıç olacak, bu bir son değil bugün yeni bir başlangıçtır. Siz bu ülkenin bu milletin umudusunuz heyecanısınız. Milletin geleceği sizlersiniz. Elbette başardıklarınız için birlikte sevinip birlikte mutlu olacağız. Madem bu ülkenin umudu sizlersiniz ve geleceği de sizlersiniz o zaman bugün burada durup ufka bakmak geleceğe bakmak hepimizin boynunun borcudur. Türkiye artık eski Türkiye değil. Her yerde, gittiğimiz her yerde bunu söylüyoruz Türkiye artık önünü göremeyen güçsüz mecalsiz krizlerle boğuşan bir ülke değildir. Türkiye artık milletine güven veren kısa vadeli, orta vadeli, uzun vadeli hedefleri olan bir ülke haline gelmiştir.2023, 2053 ve bu Ülkenin 2071 hedeflerini sizler gerçekleştirecek sizler hayata geçireceksiniz. Bu hepinizin üzerinde bir tarihi sorumluluk ve tarihi bir vebaldir. Anne ve babalarınız büyükleriniz sizler gibi pırlanta bir gençlik yetiştirerek vazifelerini büyük oranda yerine getirdiler. Siz de şimdi hem kendinizi hem de kendinizden sonraki nesilleri yerli bir düşünceyle, milli bir düşünceyle milletine sevdalı bir anlayışla, yetiştirecek ve Türkiye’yi gelecek yıllara sizler taşıyacaksınız”; dedi.

Program sonunda dereceye giren öğrencilere Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi.