Türkiye, Balkanlara ayrı bir önem veriyor

17 Nisan 2013 Çarşamba

Belediyemizin Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Balkan İlahileri”; konseri için Çorum`a gelen Makedonya Diyanet İşleri Başkanı Süleyman Recebi ve beraberindeki heyet Başkan Külcü`yü ziyaret etti.

Makedonya Diyanet İşleri Başkanlığı`nın yaptığı çalışmaları anlatarak Türkiye`nin çalışmalarına büyük destekler sağladığını ve bunun için müteşekkir olduklarını anlatan Recebi, Türkiye`de bazı belediyelerle işbirliği yaparak çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Türk siyasetçilerin sadece Makedonya`da değil tüm dünyadaki Müslümanlara çok yakın davrandığını anlatarak Makedonya`da yaşayan halkın yüzde 50`sinin Müslüman olduğunu ancak devletin resmi rakamlarında bunun gösterilmediğini dile getiren Süleyman Recebi bununla ilgili mücadelelerinin sürdüğünü vurguladı.

Ziyaret nedeniyle teşekkür ederek Makedonya ile her zaman işbirliğine hazır olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Külcü de Türkiye`nin Balkanlar`a ayrı bir önem verdiğini dile getirdi.

Başkan Külcü, ziyaret anısına Recebi`yi işlemeli cam vazo hediye etti.