21°C parçalı az bulutlu

21°C parçalı az bulutlu

TÜRKİYE 10 YILDA DESTAN YAZDI

30 Kasım 2011 Çarşamba

AK Parti Ortaköy ilçe kongresi yapıldı. Kongreye Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ortaköy Belediye Başkanı Ali Ergin, Karahacip Belde Başkanı Hacı Ahmet Bektaş, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Arife Betül Gülgün, Ortaköy İlçe Başkanı Kadir Arabacı katıldı.

Seçim öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti`nin 10 yılda Türkiye`de destan yazdığını söyledi. AK Partinin Milletin değerleri ile kurulan bir parti olduğunu kaydeden Başkan Muzaffer Külcü, “AK Partinin diğer partilerden farkı bizi biz yapan değerlere sahip çıkan tek parti olmamızdır. 10 yıl geriye doğru baktığımızda AK Partimizin sayın Genel Başkanı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın bir sözü vardı. “Bugün yeni bir gün bugün Türkiye`nin miladı olacak. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”; demişti. Allah`a şükürler olsun ki geride bıraktığımız 10 yılda Türkiye için ne söz vermişsek teker teker yaptık ve Türkiye`nin mutluluğunu 74 milyon ile birlikte paylaştık. O eski dönemdeki, sıkıntılı dönemdeki acaba yarın ne olacak, Türkiye`de yarın ne olumsuzluklar yaşanacak diye kaygıyla beklediğimiz günleri geride bıraktık. Türkiye`nin gelişmesini isteyen, kalkınmasını isteyen 21 milyon insanımız bir daha diyerek AK Partimizi üçüncü kez iktidar yaptı. Belki de Cumhuriyet tarihinde ilk kez, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir siyasi partinin başarısını yaşıyoruz.”; dedi.

10 yıl önce AK Parti`yi Çorum`da kurduklarını ve partinin Çorum`daki ilk üyesi olma şerefini yaşadığını anlatan Başkan Külcü, “AK Parti`nin Çorum`da kurucu başkanlık görevini üstlenerek Türkiye`de destan yazacak yıllarının başlangıcında yer aldık”; diye konuştu.

Türkiye`nin karanlık bir dönemin içerisinden çıktığını kaydeden Külcü, “Sayın Genel Başkanımız çok zor şartlardan ülkemizi dünyanın en saygın ülkesi haline getirdi. Bildiğiniz gibi Sayın Genel Başkanımızı seçimlere sokmadılar, milletvekili olmasına izin vermediler. Herkesin bir hesabı var ama Yüce Allah`ın da bir hesabı var. Milletimiz yapılan haksızlık karşısında susmadı ve ilk seçimde adeta sandıkları patlatarak AK Parti`yi iktidar yaptı. Ancak bazı güçler millete rağmen her türlü oyunu yaptılar. Cumhurbaşkanını seçtirmediler. Ancak yine milletimizin hesabı vardı ve en doğru hesabı yaparak AK Parti`yi yüzde 47 oyla yeniden iktidar yaptı. Bunu biz AK Parti olarak yapmadık Milletimiz yaptı. AK Parti milletten aldığı güçle başarılamaz, yapılamaz denilen işleri başardı. Partimiz, son seçimlerde yüzde 50 oy alarak hizmete devam dedi.”; diye konuştu.

Külcü, AK Parti`nin her hizmeti milleti için yaptığını, duble yollar, okullar, hastaneler, ilköğretim ve liseler için ücretsiz kitap dağıtımı gibi hizmetlerin vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını söyleyerek “Önceden hastane köşelerinde çektiğiniz sıkıntıları unutmadınız. Bir devlet hastanesinden diğer bir devlet hastanesine yapılacak sevk işleminde bile vatandaşlarımızın nasıl çile çektiklerini unutmadınız. Ama artık en ücra yerdeki bir köylü vatandaşımız hastalansa acil bir durumu olsa helikopter ambulans köyüne kadar gidip hastayı alarak tedavisini yapacak hastaneye götürüyor. Bunlar yapılması gereken hizmetlerdi ve Sayın Başbakanımızın önderliğinde bu hizmetler en iyi şekilde verilmeye devam ediliyor”; diye konuştu

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye`de korkulan, dokunulamayan, açılamayan konular artık yaşanmıyor ve Türkiye artık özgürce bu konuları konuşup tartışıyor dedi.

Türkiye`de artık karanlık olayların, faili meçhul cinayetlerin ve üstü örtülü olayların dosyaları birer birer raflardan indirilerek gereğinin yapıldığını vurgulayan Başkan Muzaffer Külcü, “Türkiye geçmişinde de geleceğinde de karanlık nokta bırakmak istemiyor. İşte son günlerde herkes tarafından dile getirilmeye başlanan Dersim meselesi Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın konuşmasıyla gündeme gelmiştir. Sayın Başbakanımız geleceğe ışık tutacak bir konuşma yaparak bu karanlık olayla ilgili belgeleri açıkladı. Gördük ki o dönemde acılarla dolu olaylar yaşanmış. On binlerce insan öldürülmüş, bu insanlara acı çektirilmiş. Yüzlerce insan sürgüne gönderilmiş. Hamd olsun bugün bu karanlık olayların üstüne gidiliyor, gerçekler açıklanıyor”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye`de artık geçmişte konuşulmaya dahi cesaret edilemeyen olayların konuşulduğunu, bu olayların üzerine gidildiğini söyledi. Türkiye`nin artık İskilipli Atıf Hoca`nın niye katledildiğini konuşabilir hale geldiğini, halbuki dün İskilipli Atıf Hoca`nın adını ağzına alanların Cumhuriyet düşmanı ilan edildiklerini belirtti. Külcü, “Atıf Hoca`nın öldürülmesine ilişkin belgelere bakın. Karar, “asılmasına ve şahitlerin sonradan dinlenmesine”; Böyle bir süreçten geçti Türkiye. Mezar yeri dahi açıklanmayan İskilipli Atıf Hoca`nın naaşı Ankara`dan İskilip`e getirildi. Çok ibret vericidir ki Atıf Hoca`yı asan o hakimin ismini Cumhuriyet Halk Partili bir belediye Ankara`da bir parka verdi. Biz de inşallah yaptığımız en güzel parklarımızdan birisine Atıf Hoca`nın ismini vereceğiz. Biz AK Parti olarak milletin değerlerini koruyan ve bu milletin isteklerini ihtiyaçlarını bilen anlayışla çalışıyoruz”; diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın öncülüğünde Türkiye`nin dünyanın en saygın ülkesi haline geldiğini anlatan Külcü, “Türkiye artık sadece kendi sorunları ile değil tüm mazlumların sorunlarına koşan bir ülke oldu. Filistin`de, Afganistan`da Somali`de kim zulüm görüyorsa kimin çığlığı duyuluyorsa Türkiye orada. Dünyada artık Türkiye önemli bir yere sahip. Ülkeler aynı Osmanlı dönemindeki gibi bugün Türkiye`ye koşuyor, Türkiye`den yardım istiyor”; dedi.