Tüm hemşehrilerimiz başımızın tacıdır

12 Nisan 2013 Cuma

Sosyal Belediyecilikte, Türkiye`den önemli çalışmalara imza atan Çorum Belediyesi`ni Danimarka Sosyal İşler Bakanlığı yetkilileri ziyaret etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü makamında ziyaret eden Danimarka heyeti, Çorum`u çok beğendiklerini, Çorum`un temizliğinin dikkatlerini çektiğini ifade etti.

Danimarka’ya iş nedeniyle giden ve Türkiye`ye kesin dönüş yapan ailelerle ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade eden Danimarka heyeti içerisinde eski Danimarka milletvekili ve şu anda Sosyal İşler Bakanlığı Sosyal Komisyon Başkanı olan hemşehrimiz Hüseyin Araç, Sosyal İşler Proje Müdürü Ea Nielsen ve Danimarka Belediyeler Birliği Temsilcisi Anne Marie Frederiksen yer aldı.

Danimarka Sosyal İşler Bakanlığı Proje Müdürü Ea Nielsen, Danimarka`dan Türkiye`ye gelen ailelerin durumlarını görmek için Türkiye`de bulunduklarını söyledi. Danimarka`dan Türkiye`ye dönüş yapan Türk ailelerin sıkıntı yaşamamaları için bir seferliğine mahsus olmak üzere maddi destek sağladıklarını ifade eden Nielsen, “Türkler bizlere çalışarak çok yardımcı oldular. Olmaya da devam ediyorlar. Bizler de bu yardımların karşılığını vermeye çalışıyoruz. Bu şehirde güzel dostluklar edindik. Sizinle çalışmaya hazırız”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çorum`un insanlığın en eski yerleşim yerlerinden birisi olduğunu söyledi. Türkiye`nin çok köklü gelenekleri olan bir devlet olduğunu dile getiren Başkan Külcü, “Danimarka`dan dönmek isteyen tüm hemşehrilerimiz başımızın tacıdır. Türkiye son 10 yılda büyük bir yol kat etti. Sağlıkta, sanayide, eğitim ve sosyal yaşamda vatandaşlarımızın refah seviyesi çok yükseldi. Genelde hükümetimiz ve yerelde de bizler olmak üzere elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz”; dedi.