Tulay, ''Yaptığınız çalışmalara hayran kaldım''

5 Mayıs 2016 Perşembe

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Federasyon yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Belediye’den öncelikli olarak beklenen bir şehrin suyunun temiz bir şekilde akıtılması, temizliğinin, parkının yollarının yapılmasıdır. Bunları bütün belediyeler yapıyor. Belediye yönetiminin farkını ortaya çıkartan sosyal belediyecilik alanında yapılan projelerdir. Genci, yaşlısı, kadını, engellisi hepsi konusunda yaptığımız projelerle iddialıyız. Diğer yaptığımız işlerinde bunlar bereketi oluyor. Spor alanında da bir çok projemizin inşaatı devam ediyor. Yaptığımız çalışmaların dün ihtiyaç olmazken bugün insanlar bu tesislere akın ediyor. Hemşehrilerimiz artık biz istersek belediyemiz yapar diyor. Yaptığımız işlerin nasıl bir referans ortaya çıkardığını, nasıl bir güven ortaya çıkardığını gösteriyor. Engelli Eğitim Merkezi’ne gittiğimizde oraya engelli yavrumuzun oraya geldiğinde konuşamazken şimdi şarkı söylediğini görüyoruz. Bir Belediye Başkanı için bunlar muhteşem duygular. Ne mutlu Allah bizleri böyle hayırlı işlere vesile kıldı dedi.

Başkan Külcü, ” Sizlere Çorum’a ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bizim buradaki ekibimizle sizin Ankara’dan vereceğiniz destekle güzel bir sinerji yakalamış olacağız. İlk defa satrançta uluslararası bir turnuvayı Çorum’da yapıyor olacağız. Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay`a ve ekibine teşekkür ediyorum dedi.

Ziyarette bir konuşma yapan Gülkız Tulay, Başkan Külcü`ye Çorum`a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, “Özellikle engelliler ile ilgili yapılan çalışmalar için ayrıca teşekkür ediyorum. Muhteşem çalışmalar yapmışsınız. Engelli Eğitim Merkezi ve Buhara Kültür Merkezi`ni de gezme fırsatı bulduk. Yapılan bütün çalışmaları gördük. Detaylar tek tek düşünülmüş. Yeni pırıl pırıl bir tesis. Burada eğitim gören engelli kardeşlerimizin çok mutlu olduklarını gördük. Yaptığımız çalışmaları görünce ben hayran kaldım. Diğer illere örnek teşkil etmesini diliyor, sizi ve ekibinizi kutluyorum”; diye konuştu.