TSM Topluluğu, çalışmalarına başlıyor

4 Eylül 2014 Perşembe

Belediyemiz Türk Sanat Müziği Topluluğu, yeni sezon çalışmalarına başlıyor. Şef Ömer Erdal Cerit yönetiminde 11 Eylül 2014 Perşembe günü saat 19.00’da başlayacak olan koro çalışmaları her hafta Pazartesi ve Perşembe günleri aynı saatte yapılacak.

Gül: Kültürel etkinlikleri destekliyoruz

Sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem veren Çorum Belediyesi koro çalışmalarına da destek olmaya devam ediyor. Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “Yol, park, alt yapı gibi çalışmaların önemli olduğu gibi, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerinde şehirde yaşayanların huzuru ve mutluluğu için önemlidir. Çorum’ da köklü kültürümüz TSM’ne katkı sağlayan Şef Ömer Erdal Cerit ‘e ve TSM topluluğu üyelerine teşekkür ediyorum, yeni dönem çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Cerit: Saz ve Ses Yeteneği olanları bekliyoruz

Geçtiğimiz yıl, TRT’nin saz üstatları koro çalışmalarına katılarak, sazları ile ilgili kurs vermişlerdi. Bu yıl da aynı sazlar (Keman, kanun ve ritim) için kurs vermeye devam edilecek. Ocak/2015’den itibaren bu kervana ud kursu da katılacak. Haftada iki gün yapılacak olan musiki çalışmalarının bir gününde (Perşembe), Şef Ömer Erdal Cerit tarafından hazırlanan ve uygulanacak olan müfredat doğrultusunda; “temel bilgiler, nazariyat, koroda ses eğitimi, makamlar ve solfej uygulamaları” dersleri verilecek. Sazının ustaları tarafından verilen saz kurslarının, bulunmaz bir fırsat olduğunu ifade eden Cerit, ” özellikle genç ve kendisini genç hisseden yeteneklerin saz kurslarına katılmalarını bekliyoruz.”dedi.

Çalışmalarda yer almak isteyen saz ve ses yeteneğine güvenen müzik severler, çalışmaların olduğu saatte kayıt yaptırabilecekler. Yeteneği olanları çalışmalarına davet eden şef Ömer Erdal Cerit, kendilerine destek veren, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve ekibine teşekkür etti.