21°C parçalı az bulutlu

21°C parçalı az bulutlu

TRAVEL TURKEY FUAR HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

5 Aralık 2011 Pazartesi

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarına hazırlanan Çorum Belediyesi, Çorum`u en iyi şekilde tanıtmak için hazırlıklarını tamamladı.

8 – 11 Aralık 2011 tarihleri arasında İzmir’de Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda başlayacak olan fuarda Çorum`u layıkıyla temsil etmek için tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, yurt içi ve yurt dışından 585 firmanın katılacağı fuarda Çorum`un turizm açısından tanınırlığını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Fuarda kuracakları standın Şubat ayında İstanbul`da yapılan EMITT Fuarı`nda en iyi tasarım ödülü aldığına dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, diğer fuarlarda olduğu gibi Travel Turkey fuarına da Çorum Valiliği ile birlikte katılacaklarını kaydetti.

Çorum Belediyesi olarak fuarda dağıtılmak üzere leblebi, Çorum`u tanıtıcı broşür ve tanıtıcı kitaplarla ilimizi İzmir`de en iyi şekilde tanıtmayı hedefliyor.

Travel Turkey Fuarı`na 17 ülkeden 585 firmanın katılacağını ve 30 ülke farklı ülkenin fuara katılacak olmasının da Çorum için önemli olduğunun altını çizen Zeki Gül, “Almanya, ABD, Avusturya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İran, İspanya, İtalya, Kanada, Meksika, Mısır, Rusya, Senegal, Sırbistan gibi ülkelerden gelen turizmcilere Çorum`un turizm potansiyeli anlatılacak”; dedi.

Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi`nin ortaklaşa katıldığı Travel Turkey Fuarı`nda kurulacak olan Çorum standının malzemeleri kamyonlara yüklenerek İzmir`e gönderildi. Yola çıkan malzemeler Uluslararası İzmir Fuarı`nda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Töre Mimarlık tarafından tasarımı yapılan ve herkes tarafından oldukça beğenilen Şubat 2011 tarihinde İstanbul`da yapılan EMITT Fuarı`nda en iyi tasarım ödülünü alan stand İzmir`de de turizmcilerin beğenisine sunulacak.

Eksiklikleri giderilip, onarılan stand malzemeleri 2 Tıra yüklenerek İzmir`e doğru yola çıktı.

Hititler Ege Üniversitesi`nde

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası`nın ortaklaşa projesi olan “Hititler Üniversitelerde”; programlarının 5. si İzmir Üniversitelerinde gerçekleştirilecek. Ege Üniversitesi`nde 7-9 Aralık`ta yapılacak olan Çorum`u tanıtım programına Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül de katılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, daha önce Bilkent, Gazi Ankara ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitelerinde gerçekleştirdikleri Hititler Üniversitelerde programını Ege Üniversitesi`nde gerçekleştireceklerini belirtti. Gül, “Çorum`u üniversiteli öğrencilere de tanıtmak istiyoruz. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz projede Hitit kıyafetlerinden oluşan defile, dünyaca ünlü ressamların Çorum resimlerinden oluşan resim sergisi ve leblebi dağıtımı yapılacak”; dedi.

Çorum’un, Anadolu’nun geçiş noktasında bulunan ve binlerce yıllık tarihsel birikimiyle tüm dünyayı kendisine hayran bırakan bir medeniyet şehri olduğunu dile getiren Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “Sayın Valimizin de turizmin canlanmasına ve şehrimizin tanınırlılığının artmasına yönelik çabalarına biz de Çorum Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde destek veriyoruz. Biz Çorum Belediyesi olarak “Hititler Üniversitelerde Projesi”nin Çorum’u ve Çorum’un sahip olduğu değerleri tanıtma bağlamında oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz.”; diye konuştu.