32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

TRAVEL TURKEY’DE ÇORUM RÜZGÂRI ESİYOR

7 Aralık 2012 Cuma

Uluslararası Travel Turkey turizm fuarında Çorum standı fuarın ilk gününde büyük ilgi gördü.

Selçuklu, Osmanlı ve Hitit motifleriyle modern bir tarzda oluşturulan Çorum standına ziyaretçiler fuarın açılışından itibaren yoğun ilgi gösterdi. Çorum standını ilgiyle inceleyen ziyaretçiler beğenilerini dile getirdi. Çorum Valisi Sabri Başköy`ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru`nun da katıldığı Travel Turkey`de ziyaretçilere sıcak leblebi ikram edildi.

Çorum Valiliği ile birlikte Çorum`u tanıtıcı broşür, cd ve tanıtım kitapları da dağıtan Çorum Belediyesi, gelen ziyaretçilere tek tek Çorum hakkında bilgi verdi.

6-9 Aralık tarihleri arasında İzmir`de yapılacak olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ile Çorum`u en iyi şekilde tanıtmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Travel Turkey Fuarı`nda Çorum`a gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını belirtti. Gül, Çorum Valiliği ile birlikte katıldıkları fuara 19 farklı ülkeden 750`den fazla sektör temsilcisinin katıldığına vurgu yaparak, sektör temsilcilerinin dikkatini en fazla Çorum`un çektiğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çorum standını ziyaret etti. Çorum standını hayli beğenen Bakan Günay, Çorum standında kavrulan leblebilerden yaygın basın mensuplarına ikram etti. Çorum Valisi Sabri Başköy ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ile birlikte leblebi dağıtımı yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Vali Başköy ve Başkan Yardımcısı Zeki Gül`ü kutladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, leblebi dağıtımının ardından Vali Başköy ve Başkan Yardımcısı Zeki Gül`e dönerek “Bana Çorum leblebisinin reklamını yaptırdınız. Reklamınızı bedavaya getirdiniz”; diye espri yapmayı da ihmal etmedi.

Bakan Günay`a Çorum leblebisi ve Çorum`u tanıtıcı cd ve broşür hediye edildi.

Vali Başköy ve Zeki Gül, leblebi dağıttı

Çorum Valisi Sabri Başköy ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Çorum standını ziyaret eden misafirlere kendi elleriyle leblebi dağıttı.

Çorum standında kavrulan sıcak leblebilerden almak isteyen ziyaretçiler uzun kuyruklar oluştururken Çorum leblebisinin ününü çok iyi bildiklerini ve Çorum leblebisinin lezzetinin başka leblebilerle kıyaslanamadığını söylediler.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Travel Turkey Turizm Fuarı`nda Çorum`u tanıtmak için gelen ekibe teşekkür etti.

Fuara katılan ekibin özveri ile Çorum`un tanıtımı için çalıştığını kaydeden Zeki Gül, fuarda yapılacak tanıtım ile birlikte Çorum`un daha çok insan tarafından daha iyi bir şekilde tanınacağına inandığını kaydetti.