Traktörcüler, Türkiye’ye örnek sitelerine taşındı

17 Temmuz 2014 Perşembe

Belediyemizin öncülüğünde Traktör Galericileri esnafı ile birlikte yapılan Traktörcüler Sitesi`ne galericiler taşınmaya başladı.

Şehir merkezindeki traktörcü esnafı Türkiye`ye örnek olarak gösterilen Traktörcüler Sitesi`ndeki dükkanlarına ticari faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Daha önce Çorum Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yapılan tebligata uygun olarak yeni işyerlerine taşınmayan Traktörcü esnafının bir an önce yeni yerlerine taşınmaları da istendi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Belediye olarak özellikle son beş yılda Çorum esnafına yaptıkları düzenleyici çalışmalarla kent merkezindeki kötü görüntülerin bir bir ortadan kaybolduğunu söyledi. Traktörcü esnafının tamamının yeni yerlerine taşınmasıyla şehir merkezindeki traktörcü esnafının kaldırım işgallerinin de tarih olduğunu ifade eden Turhan Candan, “Çorum Belediyesi olarak esnafımızla birlikte çok güzel işler başarıyoruz. Öncelikle taksi duraklarının yenilenmesi, ticari minibüslere getirilen düzenlemeler, oto galerici esnafının ve oto pazarının yeni yerine taşınması gibi düzenleyici faaliyetlere traktörcü esnafının da şehir dışında kendilerine ait bir siteye taşınması hem esnafımız hem de Belediyemiz açısından sevindirici bir gelişmedir.”; dedi.

Çorum Traktörcüler Sitesi`nin herkes tarafından Türkiye`ye örnek gösterildiğini hatırlatan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Bu tesis yaklaşık 15 Milyon TL`ye mal olmuş örnek bir projedir. Hemşehrilerimizle istişareler yaparak güzel hizmetler ortaya çıkarıyoruz. Esnafımızla işbirliği içerisinde yaptığımız bu çalışmalar güzel neticeler ortaya çıkarmaktadır. Traktörcü esnafımıza yeni yerlerinde hayırlı, bereketli kazançlar diliyorum.”; dedi.