TRAFOLARDAKİ ÇALIŞMALAR BEĞENİ TOPLUYOR

13 Haziran 2012 Çarşamba

Belediyemiz, yeşil alan ve parklardaki elektrik trafolarını boyayarak tarihi ev havası veriyor. Görüntü kirliliği oluşturan binalar boyama ve ahşap giydirme yöntemi ile geleneksel “Türk Evi”; haline getiriliyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum`a modern bir kent havası kazandırmak amacıyla çok çeşitli çalışmaları olduğunu bu çalışmaların yanında park ve yeşil alanlarda görüntü kirliliği oluşturan elektrik trafolarını boyayarak Çorum`a yakışır hale getirdiklerini söyledi. Görüntü kirliliği oluşturan tüm trafolarda çalışma yapacaklarını vurgulayan Başkan Külcü, “Kent estetiğini bozan trafo binalarında güzelleştirme çalışması yapıyoruz. Çalık YEDAŞ Elektrik Dağıtım Müessese Müdürlüğü ile işbirliği yaparak parklardaki trafo binalarına, boyama ve ahşap giydirme yöntemiyle geleneksel Türk evi görünümü kazandırıyoruz.”; dedi.

Mehmetçik Parkı ile Kubbeli Cami yanında bulunan parktaki 2 adet trafo binasının tarihi Türk evi görünümlü boyama ve ahşap giydirmesinin tamamlandığını dile getiren Başkan Külcü, bu çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.