Trafikte ''digital'' müdahale dönemi

16 Şubat 2015 Pazartesi

Akıllı kavşak uygulamasına geçen öncü belediyeler arasında olan Çorum Belediyesi, şimdi de yeni bir uygulamaya ile trafik hizmetlerindeki verimliliği artırmayı hedefliyor.

Çorum Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesine alınan “VISSIM”;adlı yeni bilgisayar yazılımı,akıllı kavşak uygulaması ile paralel çalışacak. Bu yazılım ile Belediye Trafik ve Sinyalizasyon Birimi personeli,trafik yoğunluğunun fazla olduğu kavşaklara bilgisayar başında anında müdahale edebilecek.Böylece, trafik yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda bekleme süresi kısaltılarak vatandaşın hem yakıttan hem de zamandan tasarruf etmesi sağlanacak.

Yeni uygulama ile ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personelini bilgilendiren Trafik Mühendisi Fulya Özsan, Çorum Belediyesi`ni yenilikçi anlayışı nedeniyle kutladı. Ulaşım Hizmetleri Müdürü Lütfullah Şirin, de sistem ile akıllı kavşak uygulamasının verimliğini artırmayı hedeflediklerinin altını çizerek “Önümüzdeki günlerde şehir içindeki kavşaklarda trafik yoğunluğunu en aza indirmek için çalışmalarımız devam edecek.”; dedi.