Töremizde hainlik affedilmez

18 Temmuz 2016 Pazartesi

FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine Çorum’da ki tüm belediye başkanları tepki gösterdiler. Birlikte basın açıklaması yaparak darbe girişimine tepkilerini dile getiren Belediye Başkanları daha sonra milletin ve Devletin yanında olduklarını belirtmek için Vali Necmettin Kılıç’ı ziyaret ettiler.

Ziyaret sonrasında basın mensuplarına konuşan Vali Necmettin Kılıç, Çorum halkına ve Çorumluları temsil eden belediye başkanlarına teşekkür etti.

Anadolu coğrafyasında yaşamanın bir bedeli olduğunu ve bu bedeli nesiller boyunca ödemek zorunda kaldığımızı kaydeden Kılıç, “Nesiller boyunca bayrağımız en yukarılarda dalgalansın diye bayrağımız solmasın diye kan döktük. Bu bin yıllık süreçte bu vatan evlatlarının yetiştirdiği yiğitlerimiz coğrafyanın her tarafında devletin bekası için vatan için millet için din için destanlar yazdılar” dedi.

Vatandaşların, tarihte gördüğümüz en alçakça ihanet girişiminde haberin duyulmasıyla beraber sokaklara döküldüklerini ve göz yaşartıcı göğüs kabartıcı manzaralara imza attıklarının altını çizen Vali Kılıç, “Devletimizi korumak için, anayasal düzenimizi korumak için, vatanımızı korumak için inanılmaz refleks gösterdiler. Birlik ve beraberlik en üst düzeydeydi. Tüm devletimizin kurumları tüm belediyelerimiz, akademisyenlerimiz halkımızla sivil toplum kuruluşlarımızla siyasi partilerimizle el ele gönül gönüle omuz omuzaydı. Bugün İlimizdeki devletimizin önemli dinamiklerini üzerinde taşıyan anayasal düzenimizin önemli fonksiyonlarını icra eden tüm belediyelerimiz siyasi parti ayrımı gözetmeksizin birlik olarak, bir vücut olarak birlik ve beraberlik içerisinde toplandılar, bugün öğleden önce bir deklarasyon bir manifesto yayınladılar. “Biz bugüne kadar günlerdir meydanları terk etmedik. Başkomutanımızın emirlerini icra ettik, vatanımıza sahip çıktık, devletimize sahip çıktık, istiklalimize istikbalimize sahip çıktık” dediler. Bu kararlarını bu iradelerini Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve bu Devletin Cumhurbaşkanının temsil edildiği bir makam olan valilik makamına gelerek bizim makamımızda bundan böyle de şartlar ne olursa olsun bir olacaklarını iri olacaklarını diri olacaklarını bize beyan ettiler. Bundan böyle de şartlar ne olursa olsun devletimizin anayasal düzenimizin yanında olacaklarını beyan ettiler. Bundan böyle de her türlü şartta devletimizin yüksek menfaatlerini korumak bayrağımızı daha yukarılara taşımak vatanımızı koruma konusunda devletimizin yanında olduklarını ifade ettiler. Bunu devletimizin temsil ettiği bir makama beyan ettiler. Onların bu tavır ve davranışları göz yaşartıcıdır göğüs kabartıcıdır bizim için onurdur bizim için güçtür. Bu süreçte başarılı bir sınav veren Çorum halkına ve Çorum halkını temsil eden tüm belediye ve belediye başkanlarımıza teşekkürü borç biliyorum” şeklinde kaydetti.

FETÖ/Paralel Yapı operasyonlarının son durumuna yönelik gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Kılıç, “Gereği yapılıyor. Bugün farklı yarın farklı rakamlar çıkabilir. Bizim töremizde hainlik affedilmez. Devletimizin bekası, hukuk sisteminin korunması için valilik tarafından en küçük tedbir dahi alınmıştır ve alınmaya da devam ediliyor” dedi.

Ziyaret sonrasında ise Vali Necmettin Kılıç, protokol kuralını bir seferlik uygulamayacağını dile getirerek Belediye Başkanlarını Valilik önünden uğurladı.