20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

TOPLUMSAL FAYDA İÇİN ÇALIŞIN

12 Mart 2012 Pazartesi

Belediyemiz Gençlik Meclisi, çalışmaları hakkında Başkan Külcü`ye bilgi verdi. Gençlik Meclisi Başkanı Sefa Akyol, türlü etkinlikler yaptıklarını ve Çorum gençliğine yol gösteren olma hedefi içinde olduklarını söyledi. Gençlik için kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin devam edeceğini ifade eden Sefa Akyol, İtalya`nın Roma Kentinde düzenlenecek olan “2012 Avrupa Vatandaşlığının yaşam standartlarının yükselmesi”; adlı etkinliğe Türkiye`den iki il çağrıldığını bu illerden birisinin de Çorum olduğunu vurguladı.

Çorum`daki gençliğe yönelik çıkaracakları dergi hakkında da bilgiler veren Gençlik Meclisi üyeleri “Dergi hem Çorum`da yaşayan hem de başka illerden Çorum`a gelen gençliği kapsıyor. Dergi de Gençlik Meclisi`nin yapmış olduğu etkinlikleri, planlanan projeleri ve Çorum`un tanıtımına yer veriliyor.”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü Çorum Belediyesi Gençlik Meclisi ziyaretinde yaptığı konuşmada gençlerin yaptıkları çalışmaların kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Gençlere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Başkan Külcü, gençlerin iş ve özel yaşamlarında programlı hareket etmelerini, cemiyet yaşamı içerisinde, sosyal yaşamın içerisinde nasıl aktif çalışmalar yapmaları gerektiğini belirtti.

Külcü, “Hep aynı şeyleri yapan, üretmeyen, sosyal hayata katkı sağlamayan, etrafındaki insanlara katkı sağlamayan bir genç olarak okulu bitirmenin bir faydası olacağına inanmıyorum. Ben hayata böyle bakmadım. Büyüğünüz, bir abiniz olarak bunları söylüyorum, gece gündüz bizde buralarda koşturduk. Genç yaşta Sayın Başbakanımızla tanışma fırsatımız oldu. İnsanlar hedefinde toplumsal fayda getirerek ilerlemelidir. Dışarıda gezip dolaşmakta sizin hakkınız ama siz zamanınızı iyi değerlendirerek topluma faydalı olma yöntemini seçtiğimiz için siz sevgili gençlere teşekkür ediyorum. Doğru yoldasınız, durmak yok yola devam. Çok çok kitap okuyun.”; dedi.