26°C parçalı bulutlu

26°C parçalı bulutlu

Toplu ulaşımda vatandaşın kararı soruldu

20 Temmuz 2015 Pazartesi

Çorum Belediyesi, “Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı” (TUSELOG) çerçevesinde yürüttüğü proje kapsamında Bahçelievler Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. 15 Temmuz Çarşamba günü saat 16.00`da Bahçelievler Kadın Kültür ve Sanat Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda halkın toplu taşıma programı ile ilgili görüşleri ve önerileri alındı.

Çorum Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen çalışma ile Çorum halkının halk otobüslerinden memnuniyeti ve Çorum`daki toplu ulaşım kullanım oranının artırılması yapılması gereken iyileştirmeler hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı-Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) sorumlusu Sezen Üzkent, Strateji Geliştirme Müdürü Ömer Naz, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Lütfullah Şirin, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Çorum Belediyesi`nin, toplu ulaşım alanında katılımcı yöntemler uygulayarak iyileştirme çalışmaları yapan 5 pilot belediyeden birisi olduğunu söyleyen Turhan Candan, “Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği yapılması gereken işlerin, vatandaşlarımızın görüşleri doğrultusunda yapılması taraftarıyız. Bugün burada yapılan “Siz Karar Verin” toplantısında ulaşım hizmetleri ile ilgili sunacağınız öneri ve görüşleriniz bizim hizmet kalitemizi artırmamız adına önemlidir.Toplantılardan çıkan sonuçları Belediye olarak hizmetlerimize yansıtmaya çalışacağız.”; dedi.