25°C parçalı az bulutlu

25°C parçalı az bulutlu

TİCARİ ARAÇ ESNAFININ HAKKI KORUNUYOR

31 Mart 2011 Perşembe

Çorum Belediyesi, Servis (S), Minibüs (M) ve Taksi (T) plakaları için yeni bir yönetmelik çıkardı. Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, kanunlar ölçüsünde plaka tahsisi yaparak uygulamayı sürdüreceklerini söyledi.

1 Temmuz 2011 tarihine kadar S, T ve M plakası almak için Çorum Belediyesi`ne dönüşüm harici başvuran hiç kimseye tahsis belgesi vermeyeceklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Turhan Candan, bu tarihten sonra Çorum`un servis, minibüs ve taksi ihtiyacını taksiciler, minibüsçüler ve servisçilerle masaya yatıracaklarını kaydetti. İhtiyaç olması halinde tahsis belgesi verebileceklerini dile getiren Candan, “Bu uygulamadaki amacımız mevcut servis, minibüs ve taksici esnafının haklarını korumak. Her isteyene plaka verilmesi halinde rekabet ortamı artacak ve mevcut esnaf sıkıntıya girecektir”; diye konuştu.

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç ve Taksiciler, Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mehmet Gayretli, Başkan Yardımcısı Turhan Candan`ı ziyaretlerinde Çorum`da ticari faaliyet gösteren servis, minibüs ve taksici esnafının haklarının korunmasının belediye ve esnaf odalarının görevi olduğunu belirterek, bu konuda yeni bir yönetmelik çıkaran ve hayata geçiren başta Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. ÇESOB olarak Çorum Belediyesi`nin bu uygulamasının sonuna kadar destekçileri olduklarının altını çizen Başkan Kılıç, bundan sonraki yapacakları tüm çalışmalarda da belediye ile istişare halinde olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Esnafa Müjdeli Haber

Çorum`daki esnaf ve sanatkarları olumsuz yönde etkileyen sosyete pazarlarının faaliyetlerine son verilmesi için Çorum Belediyesi`ne dilekçe ile başvuruda bulunduklarını açıklayan Yalçın Kılıç, Belediyenin dilekçeyi dikkate alarak esnafın çıkarlarını koruması ve sosyete pazarlarının faaliyetlerine son vermesinin sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turan Candan ise belediye olarak sosyete pazarı gibi yerlere ruhsat vermeyeceklerini belirterek, “Ticaret hayatının belli kuralları var. 30-40 esnaf bir araya gelerek hizmet veremez. Herkes kirasını vergisini veren esnaflar gibi ticaret yapmalı. Bu kuralların dışına çıkarak ticaret yapmak isteyenler belediyeden çalışma ruhsatı beklemesin”; diye konuştu.