THM BAHAR KONSERİ BÜYÜLEDİ

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Türk Halk Müziği (THM) Korosu Kazım Mercan ile Bahar konserinde Çorumlulara türkü dolu gece yaşattı.

Türk Halk Müziği Korosu, Devlet Tiyatro Salonu`nda geleneksel hale getirdikleri Bahar Konseriyle adeta davetlileri büyüledi.

Şef Kazım Mercan yönetiminde Çorum ve yöresine ait türkülerin yanı sıra, Türkiye’nin farklı yörelerine ait türküleri büyük bir başarı ile seslendirdiler. Türk Halk Müziği Korosu, birbirinden güzel 22 türküyü başarıyla seslendirerek, muhteşem konserleri ile adeta izleyenleri Türkülerle Türkiye`yi dolaştırdılar.

Konserde, Gaziantep, Kars, K.Deniz, Kütahya, Kırşehir, Yozgat, Şanlı Urfa, Azerbaycan, İzmir, Erzurum, Ankara, Niğde, Rumeli, Kırıkkale, Kırşehir, Divrik ve Çorum yörelerinden oluşan toplam 22 türkü seslendirildi. Bu türkülerin 12´sini solistler, 10´unu ise koro seslendirdi.

Her yönüyle muhteşem olarak yorumlanan konserde davetliler ve vatandaşlar birbirinden güzel türkülere zaman zaman eşlik ederek görülmeye değer konser verildi.

Konser sonunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Koro Şefi Kazım Mercan ile Koro Yöneticisi Kemal Kan`a plaket ve çiçek takdim etti.

Çorum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu`nun Bahar Konserine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü İhsan Emre, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile çok sayıda davetli katıldı.