20°C parçalı bulutlu

20°C parçalı bulutlu

TGC ÜYELERİ BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

7 Şubat 2012 Salı

Türkiye Gençlik Cemiyeti, Türkiye genelinde oluşturulan gençlik federasyonu kapsamında Çorum`da teşkilatlanma çalışmalarını başlattı.

Teşkilat Başkanı Yunus Emre Karabudak, Bölge Koordinatörleri Selçuk Manga, Muhammet Dağaslanı, Çorum`da ilk olarak Çorum Belediyesi`ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile görüşerek yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Teşkilat Başkanı Yunus Emre Karabudak, Türkiye`nin Birleşmiş Milletler Konseyinde Temsili geçerliliği olan herhangi bir Gençlik Konfederasyonun bulunmadığını dile getirerek, gerçekleştirilen bu yapının geleceğin sahipleri olan Gençlere yönelik yatırımlar yapacağını kaydetti.

Türkiye`de yaşayan genç nüfusun 30 milyonun üzerinde olduğunu belirten Karabudak, Bu yoğunlukta genç nüfusa sahip bir ülkede gençlerin daha aktif bir yapıda rol almasını sağlayacak bir platform oluşturduklarını söyledi.

Bu oluşumun Vizyonu ve Misyonuna kısaca değinen Teşkilat Başkanı Yunus Emre Karabudak, “Ulusal ve uluslararası alanda faaliyetler göstererek Millî ve manevi değerler ışığında küresel olayları analiz ederek biz gençler buna hazırlıklı olmalıyız. Bulunduğumuz çağın zorlu rekabet şartlarına adaptasyon sürecinde analitik veriler üzerinden hazırlanmalıyız. Geleceğin üretken ve aktif gençleri olarak toplumun bilgi seviyesinin yükseltilmesi için çalışmak ve bu çerçevede faaliyet gösteren bütün gençlerle bir araya gelip ülkemizin Dünya üzerinde lider konuma gelmesini sağlayacak konjonktür de bir STK olmak için hep birlikte ilerleyeceğiz”; dedi.

Oluşturulan Gençlik Federasyonun Türkiye genelinde şube sayısını 45`e çıktığı ifade ederek, İlerleyen günlerde bu sayının daha artacağına değinen Yunus Emre Karabudak, ” Bizler hep birlikte Türkiye`nin geleceğini oluşturacağız”; dedi.

Türkiye`de bir gençlik hareketinin oluşmasından mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türk milleti adına güzel organizasyonlara her zaman belediye olarak destek olacaklarını söyledi.

Külcü, “Gençlik adına çalışmalar yapacak olan Türkiye Gençlik Cemiyetine gereken desteği vermeye hazırız. Türk gençliğinin daha bilinçli, ahlaklı ve vatanına hizmet eden öncüler olmasını istiyoruz. Dünya genelinde nüfus olarak çokluğundan övündüğümüz gençliğimizin kıymetini ve becerisini ortaya koymaları ve gençliğimizin doğru yolda yürümeleri için imkanlar sağlamalıyız. Bu çerçevede gereken ne varsa Belediye olarak da katkı sağlayacağız”; şeklinde konuştu.