TERÖRÜN BİTMESİ EN ÇOK KADINLARI SEVİNDİRECEK

7 Mart 2013 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, kadınların hayatın her alanında yer alması gerektiğini söyledi.

Belediye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nin Devlet Tiyatrosu Salonu`nda düzenlediği Dünya Kadınlar Günü programında konuşan Külcü, kadınların iş hayatında, siyasette ve sosyal hayatta erkekler kadar yer alması gerektiğini belirterek, “Toplumun içerisinde bulunduğu sorunlar ancak böyle çözülebilir”; dedi.

Konuşmasının devamında hükümetin terör sorunun bitirilmesine yönelik attığı adımlara değinen Külcü, bu sorunun bitmesinin en çok kadınları sevindireceğini ifade etti. Külcü, bu süreçte Başbakan Erdoğan ve ekibinin arkalarında olduklarını bildirdi.

Vali Sabri Başköy`ün eşi Fatma Başköy`ün büyük çaba gösterdiği gönül elçileri projesi hakkında da bilgi veren Hatice Külcü, Çorum`un 81 il içerisinde 3`üncü sıraya geldiğini belirterek, hedeflerinin birincilik olduğunu dile getirdi.

Tarih boyunca tüm kültür ve medeniyetlerin kadına ve erkeğe fiziksel ve duygusal farklılıklarından dolayı ayrı roller, ayrı vazifeler yüklediğini ifade eden Hatice Külcü, “Maalesef kadın; aile görevleri haricinde, sosyal hayatta, iş yaşamında ve siyaset sahnesinde yeterince yer tutamamış, erkekler kadar yer alamamıştır. Sosyal hayatın her yönünde adeta erkekler tarafından zapt edilmiş alanlar oluşturulmuş. Bugün bütün maddi ilerlemelere rağmen bir türlü barışa ve huzura kavuşamayan dünya işte bu “erkek egemen kültürün kontrolsüz gücü”; nedeniyle daha da sancılı bir geleceğe doğru sürüklenmektedir.”; dedi.

Kadınların toplum sorunlarının çözümüne katacağı çok şey olduğunu, sorunları güçle değil akılla ve duyguyla çözmenin, dünya barışı ve toplumsal uzlaşma için önemli bir gerçek olduğuna inandıklarını söyleyen Hatice Külcü, “Ocaklar sönerken, çocuklar yetim, gelinler dul, analar evlatsız kalırken, bu acılara karşı sadece sessiz kalanlar, adeta o acılardan beslenenler ne kadınlar gününde ne anneler gününde ne de senenin başkaca bir gününde bize nutuk çekme hakkına asla sahip değillerdir. Eğer geçmişte birileri çıkıp her türlü riski göze alarak bu sorunu çözme cesaretini gösterebilseydi bu kadar ananın, bu kadar gelinin yürekleri yanmayacaktı. Şükürler olsun ki bugün devletimiz, hükümetimiz daha farklı ve daha güçlü bir irade göstermektedir. Bu güçlü irade; geleceğimizi acılar ve ayrılıklar üzerine değil, huzur ve kardeşlik üzerine inşa etme kararlılığını ve cesaretini göstermektedir. Bu durum hepimizi ziyadesiyle mutlu etmekte ve geleceğimiz adına da heyecanlandırmaktadır.”; diye konuştu.