Çözüm Merkezi

0 364 333 0 333

Çorum Hava Durumu

Çorum

31°C açık

Çözüm Merkezi

0 364 333 0 333

Çorum Hava Durumu

Çorum

31°C açık

Haberler

Temiz Şehir Çorum

Temiz Şehir Çorum

5 Ocak 2017 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü aylık bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Toplantıların bu seferki durağı ise Temizlik İşleri Müdürlüğü oldu.

Başkan Muzaffer Külcü burada yaptığı açıklamada göreve geldiği 2009 yılından itibaren günümüze kadar Temizlik İşleri Müdürlüğünde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. 8 yıldır gece gündüz demeden Çorum halkına hizmet ürettiklerini belirten Başkan Muzaffer Külcü, bu sürede çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini hatta bazılarını vatandaşların bile duyduklarında Çorum’da uygulanmasından dolayı şaşkınlıklarını gizleyemediklerini söyledi.

Başkan Külcü, Ocak ayı içinde Temizlik İşleri Müdürlüğünün yaptığı hizmetleri konuşacaklarını ve reklam panolarında bunların yer alacağını kaydetti.

‘GÜNÜ KURTARMAK DERDİNDE DEĞİLİZ’

Belediye hizmetleri açısından temizliğin halk tarafından ilk görülen çalışma olduğunu dile getiren Başkan Külcü, “Günümüzde dünya nüfusunun yüzde 80’lik bir kısmı kentlerde yaşıyor. Türkiye’de ise 2015 yılı rakamlarına göre halkın yüzde 75’i şehirlerde yüzde 25’i ise kırsalda yaşıyordu. 1930’da ise bu rakamlar tam tersiydi. Günümüzde kentlerde yaşayan insanların sayısı arttı. Bundan dolayı da belediye hizmetlerinde yoğunlaşma oldu. Hizmet isteyen insanların sayısı ve hizmet çeşitliliği artıyor. Artan nüfusla yeni kaygılarda ortaya çıkıyor. Dünya da son zamanlarda çevre ile ilgili artan bir hassasiyet var. Bu konu da fonlar oluşturuluyor. Türkiye’de çevre konusunda hassas olan ülkeler arasında yer alıyor. Devletin bu konu da uluslararası alanda verdiği taahhütleri bakanlıklar ve belediyeler yerine getiriyor. Bizde Çorum Belediyesi olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Sadece günü kurtarmak derdinde değiliz. Kısa orta ve uzun vadeli planlamalar yapıyoruz” dedi.

‘NÜFUS ARTIYOR HİZMET KALİTEMİZDE YÜKSELİYOR’

Sokakların ve caddelerin temizliğinin bu şehirde yaşayan insanların hakkı olduğunu ifade eden ve Çorum’da bu konu da sevindirici bir tablo olduğunun altını çizen Başkan Külcü, “Biz göreve gelmeden öncede Çorum temiz bir şehirdi. Şimdi çok daha temiz bir şehir oldu. Artık temizlikte tartışmasız bir markayız. Bu ifadeyi memnuniyet içinde gönül rahatlığıyla kullanıyorum. Belediye olarak ne yaptığımızı ve kimin ne yaptığını çok iyi biliyoruz. 1980’li yıllarda belediye 85 bin nüfusa temizlik hizmeti verirken bu rakam bugün 260 bine yükseldi. Bunun yanında birde 43 köyde 10 bin kişiye temizlik hizmeti veriyoruz. Temiz Çorum algısını bozmadan hizmet devam ediyoruz. Artan nüfusa rağmen hizmet kalitemizi düşürmediğimiz gibi daha da yukarılara çektik. 2010 yılında yaptırdığımız Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışmalarının kamuoyu memnuniyet yoklamasında çıkan rakamı bugün yüzde 35 daha yukarı taşıdık” diye belirtti.

TEMİZLİĞE 8 YILDA 210 MİLYON LİRA HARCANDI

8 yılda ortaya koydukları performansla Temizlik İşleri Müdürlüğünü yatırım müdürlüğüne dönüştürdüklerini vurgulayan Başkan Külcü, “Bu dönem araç ve ekipman alımı için 8 milyon lira bütçe ayırdık. 2017 yılında Katık Atık Tesisi açılacak. Şu an ki maliyeti 73,5 milyon lira. Toplam bütçe ise 81,5 milyon lira yapıyor. Bunun içinde cari harcamalar yok sadece yatırım için ayrılan bütçe bu kadar. Rutin hizmetler için yıllık ayırdığımız bütçede 16 milyon liradır. 8 yılda ise 128 milyon lira yapıyor. Yani şimdiye kadar bu şehrin temizliği için 8 yılda 210 milyon lira harcadık. Bu bütçe, temizlik hizmetleri için ölçeğimizdeki illere göre büyük bir bütçedir” şeklinde kaydetti.

ARAÇ FİLOSU HEM BÜYÜDÜ HEMDE GENÇLEŞTİ

2011 yılından itibaren Çorum’da bir değişim başlattıklarını kaydeden ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün de daha verimli çalışması için adım attıklarını açıklayan Başkan Külcü, “Göreve geldiğimizde Temizlik İşleri Müdürlüğü filomuz kiralıktı.

2011 yılında 22 kiralık araçla çalışıyorduk. Bu araçlar için biz, aylık 140 bin TL kira ödüyorduk. Buradan bir hesap yaparak, Temizlik İşleri Müdürlüğümüze 28 araç aldık. Ve aylık 150 bin TL taksitle 3 yılda amorti ettik. Araç sayımız 22 araçtan 28’e çıktı. Araçlarımız şimdi kendi malımız ve 6 yıldır tertemiz kullanıyoruz. Eğer hala kiralık araçlarla çalışıyor olsaydık ve her yıl % 10 artış olduğunu hesap etsek 2016 yılında bu araçlar için aylık 230 bin TL kira ödüyor olacaktık. Şu an belediyemizin kendine ait 53 araçlık bir filosu var. 8 tane de yardımcı ekipmanımız var.(İlaçlama vb. amaçla kullanılan) Toplam 61 araç ve ekipmanla temizlik hizmetlerimizi yürütüyoruz.

Türkiye’nin en genç araç parklarından birinin sahibiyiz. Görevi devraldığımız gün neredeyse 15 yaşından genç aracımız yoktu” dedi.

‘BAŞARIDA PERSONELİN KATKISI BÜYÜK’

Başarının sırrının 3P kuralı olduğunu kaydeden ve bunun açılımı hakkında bilgi veren Başkan Külcü, “İşte başarımızın sırrı planlama – para – personel yönetimidir.

Planlama yapamıyorsanız, paranızı ve personelinizi yönetemiyorsanız hiçbir şeyi yönetemezsiniz. Biz Çorum Belediyesi’nde 8 yıldır bu işleri yapıyoruz. Ve kaynaklarımızı çar-çur etmeden, gerekli yerlere kanalize ediyoruz. Buralardan yaptığımız tasarrufların bir kısmı ile de gerekli personel takviyesini, gerçekleştirdik.

Görevi devraldığımızda 150 işçi ile yürütülen hizmetler bugün 300 kişi ile götürülüyor.

Temizlikte standardın yükselerek korunmasının esas kaynağı, sebebi budur. Sadece araç ve ekipmanla sağlanan bir başarı değildir. Personele dayalı oluşan bir başarı da söz konusudur. Personelimiz sanki evinin önünü temizliyormuş gibi çalışıyor. Personelinizi yönetemezseniz hiçbir şey yapamazsınız. Çorum Belediyesi bunları başardı ve yaptıklarımızda ortada zaten. İş kendisini gösteriyor. Bu araç, ekipman ve personelimizle 10 milyon m2’lik bir alanda temizlik yapıyoruz. 283 caddemiz, 2 bin 213 sokağımız ve 15 mahallemiz var. 43 köyümüzün de atıklarını alıyoruz. Büyük caddelerimizde her gün süpürgeli ve makineli temizlik yapıyoruz. Büyük sokaklarımızda 2 – 3 gün arayla periyodik temizlik yapıyoruz” diye kaydetti.

7/24 HİZMET

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 7/24 esasına göre çalıştığını belirten ve bayramlar dahil sürekli personelin çalıştığını ifade eden Başkan Külcü, “Bayramlar dahil 365 gün çalışan bir müdürlüktür. Pazar yerleri gibi bazı alanların gece temizlenmesi gerekiyor. Oralarda adeta zamanla yarışıyoruz. Düğün, cenaze, mevlit gibi sebeplerle rutin dışı, plansız ve anlık ihtiyaç oluştuğunda da ekiplerimiz anında müdahale ediyorlar.

Sağlıklı toplumun temeli, temiz çevredir. Tüm personelimiz bu bilinçle, bu inançla da 24 saat görev başındadır” dile belirtti.

24 saat görev başında olan Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün işlerini 16 başlık altında toplayan Başkan Külcü bunları şu şekilde sıraladı:

“Mahalle ve köy temizliği, yer altı konteynır sistemi, konteynır planlama ve yenileme, konteynır yıkama, konteynır takip sistemi, ambalaj atıklarının ayrıştırılması, tıbbi atıkların toplanması, atık pillerin toplanması, atık yağ toplama, haşere ile mücadele,

kış mevsimi çalışmaları, pazar yerlerinin temizlik ve yıkanması, kurban kesim yerlerinin takip ve temizliği, otobüs duraklarının yıkanması, Katık Atık Düzenli Depolama tesisinin yapımını takip ve bilinçlendirme çalışmaları”

Başkan Külcü, Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışmalarının detayları hakkında ise şu bilgileri dile getirdi:

SOKAK VE MAHALLE TEMİZLİĞİ

Şüphesiz en önemlisi 283 cadde, 2213 sokağımız ve 43 köyümüzdeki süpürge temizliği ve araç ve ekipmanla yürütülen temizliktir. Caddelerimizi her gün süpürdüğümüzü söyledim. Büyük sokakları 2 – 3 gün aralıklarla süpürüyoruz.

Burada 2 hususa dikkatinizi çekmek istiyorum. Birincisi, 43 köyümüzün atıklarını görevimiz olmadığı halde biz alıyoruz. Köylerimize 573 tane konteynır verdik. Haftada en az bir kez topluyoruz. Bunu yapmamızın iki sebebi var. Bir kere temizlik çevreden başlar. Orada oluşacak, sinek haşere gibi… Bir süre sonra şehir merkezini etkiliyor.

İkincisi, şehirde de olsa, köyde de olsa devlet olarak verebileceğimiz bir hizmet varsa bunu yapmak görevimiz diye düşünüyorum. İkinci husus ise şudur: Çorum bizimle birlikte gerçek anlamda mahalle temizliği ile tanıştı. Sadece süpürme araçlarının yollarda dolaştığı bir temizlikten bahsetmiyorum. Bu tam bir temizlik değildir.

30 – 40 arkadaşımızın mahalleye sokak sokak dağıldığı bir temizlik bu. Yol kenarlarında araçların park edildiği, kaldırımlara dokunulmayan temizlik tam bir temizlik değildir. 2213 sokağımızı kış dönemi hariç, en fazla 10 günlük aralıklarla süpürge ile temizliyoruz. Bunun adı mahalle temizliğidir. Türkiye’de bu işin hakkını vererek yapan az belediye var. Artık Çorum daha temiz derken buna dayanarak söylüyorum. Dün ana caddeleri temiz, göz önünde olan yerleri temiz bir Çorum vardı.

Bugün sokak sokak temiz bir Çorum var. Bu dönemin en önemli yeniliklerinden birisi budur.

YERALTI KONTEYNIR SİSTEMİ

Temizlik İşlerinin en önemli yeniliklerinden birisi de yer altı konteynır sistemidir.

Gazi, İnönü, Bahabey Caddelerine bu sistemi kurduk. Anadolu belediyeleri içinde bunu yapan ilk biziz. İstanbul’da Fatih Belediyesi ile beraber başladık. Onlardan önce bitirdik, ama onların sayısı daha fazla idi. Birçok belediyeye örnek olduk. Çok sayıda teşebbüs olmuştu. Ama işleyen bir sistem, sorunsuz bir sistem olarak belki de ilk kez biz kurduk. Gazi ve İnönü Caddesini hatırlayınız. Akşam olunca, konteynırlar dolar, etrafı çöp yığını haline dönerdi. Bir yandan erken alınca trafik felç olur, uzun kuyruklar oluşurdu. Erken alınmadığı zaman da kedi -köpek çöpleri dağıtır, ortalığı pislik götürürdü. Su sızıntıları, yemek atıkları, koku, kötü görüntü herkesi rahatsız ederdi. Yaptığımız bu yatırımla tüm cadde rahatladı.

KONTEYNIR PLANLAMA

Sessiz sedasız başlayıp bitirdiğimiz işlerden birisi de çöp varillerinin şehrin hayatından çıkarılmasıdır. 2009 yılında şehrin tamamında 5 bin adet konteynır,

15 bin çöp varili vardı. Toplam 20 bin varil ve konteynır vardı. Çabuk çürüyen, delinmiş varillerden sızan su, oluşan pis koku, haşere üretmesi, kötü görüntü gibi birçok olumsuzluğa sebep oluyordu. Sanayi bölgeleri ve bağ bölgeleri dışında çöp varili kullanımına son verdik. 20 bin olan sayıyı da, 16 bine düşürdük. Böylece,

atık toplama maliyetini de düşürdük. Bununla birlikte az önce belirttiğim olumsuzluklardan kurtulduk. Küçük konteynırları da büyük konteynırlarla değiştirdik. Buradan da bir tasarruf sağladık.

KONTEYNIR YIKAMA

2016 yılından itibaren konteynırlarımızı yıkayarak temizlemeye ve dezenfekte etmeye başladık. Türkiye’de sayılı Belediyenin yaptığı bir hizmet bu. Temizlik işlerinin her yeniliğinin amacı orada oluşan olumsuzlukları ortadan kaldırmaktır. Yıkanmayan konteynırlar daha hızlı eskiyor, çürüyor, deliniyor. Dolayısıyla sızıntı, haşere vb. olumsuzluklar ortaya çıkıyor. Bunları önlemenin yolu buydu. 2016 yılında konteynır yıkama aracı aldık. Şu an da her konteynır yılda 2 kez dezenfekte ediliyor, yıkanıyor.

2017 yılında ihtiyaç olduğu kanaatine varırsak 1 yıkama aracı daha alacağız.

KONTEYNIR TAKİP SİSTEMİ

Temizlik İşlerimizde teknoloji ve bilişim dünyasının imkanlarından da istifade ediyoruz. Konteynırların boşaltılıp boşaltılmadığı ile ilgili zaman zaman hemşehrilerimizdenşikayet alıyoruz. Bazen biz hizmette gecikiyoruz. Bizden kaynaklanan bir aksama oluyor. Bazen de mahalle sakinlerinden kaynaklanan sorunlar oluyordu. Mesela konteynır boşaltılmamış diye şikayet geliyor, gidip bakıyoruz, 2 saat önce boşaltmışız. Biri evinde tadilat yapıyor, getirip inşaat molozunu, taşı, tahtayı, kumu konteynırlara dolduruyor. Bir başkası geldiğinde boşaltılmamış sanıyor. Şimdi bunları anlık olarak bilgisayar sisteminde takip ediyoruz.

Ne zaman boşaltılmış, hangi araç boşaltmış, doluluk oranı nedir? Hepsini görüyoruz.

Yazılım kısmı çok zor ve önemliydi. Bunu hallettik. 1000 konteynırda pilot uygulama yaptık. Şimdi sadece konteynırlara yerleştirilen cihazları alıp monte ederek, genel uygulamaya geçmek kaldı.

AMBALAJ ATIKLARININ AYRIŞTIRILMASI

Atıkların gerek geri kazanım yoluyla ekonomiye kazandırılması gerekse çevrenin korunması amacıyla atıkların toplanması hususunda da bir stratejimiz var. Olabildiğince her atık türünü ayrı ayrı almak, toplamak gerekiyor. Belediyemiz de bu konuda hazırlıklarını tamamlayıp, uygulamayı başlatan Belediyelerden biri oldu.

Ambalaj atıklarının toplanmasını 3 lisanslı firma eliyle yapıyoruz. Plastiği, camı, kağıdı ayrı ayrı alıyoruz. Bunun için toplama kutuları yerleştirdik. Poşet dağıtıyoruz. Zaman zaman ikazlar yapıyoruz. Okullarda kampanyalar yapıyoruz. İlgiyi artırmaya çalışıyoruz. En çok zorlandığımız hizmetlerimizden birisi bu. Çünkü sadece bizim çabamız yeterli olmuyor. Hemşehrilerimizin ilgisi, desteği çok önemli. İlgi her gün artıyor. 2015 yılında 3271 ton ambalaj atığı toplandı. 2016 yılında 5 bin 800 ton ambalaj atığı toplandı. % 80 civarında bir artış oldu.

TIBBİ ATIKLARIN TOPLANMASI

Hastaneler, eczaneler, diyaliz merkezleri gibi tıbbi atık üreten yerlerle, sözleşme yaparak atıklarını düzenli olarak alıyoruz. Bu konuda kanunen, tek yetkili ve aynı zaman da tek yükümlü kurumuz. 2016 yılında 520 ton tıbbi atık toplanarak bertaraf edildi. 14 ilçemizin tümünün tıbbi atığını biz alıyoruz. Çünkü diğerlerinin bertaraf tesisi yok.

ATIK PİLLERİN TOPLANMASI

Bir pilin doğada yok olma süresi 300 yıldır. Dolayısıyla bir gazete parçası, organik atık gibi tüm atık türlerinin karışık toplanması doğa için çok tehlikelidir. Ayrıca toplanması ve bertaraf edilmesi gerekir. Biz de böyle yapıyoruz. 2009 öncesinde düzensiz bir çalışma vardı. Elimizde de bir istatistik yok. 2009’dan beri planlı ve kampanyalarla destekleyerek topluyoruz. Lisanslı firmalara teslim ediyoruz.

2009 yılında 600 kg pil toplanmıştı. 2016 yılında bu 3000 kg yükseldi. 5 kat artış oldu. Okullarımızda kampanyalarımızı destekleyen idare, idarecilere, öğretmenlere, öğrencilere ve öğrenci ailelerine teşekkür ediyorum.

ATIK YAĞLARIN TOPLANMASI

Su ve toprağın en önemli nedenlerinden biri de bitkisel atık yağlardır. Lokantalar, sanayi mutfakları, oteller, yemek firmaları başta olmak üzere, birçok noktada atık yağ ortaya çıkmaktadır. Buralarda düzenli denetimler yapıyoruz. Atık yağ çıkaran firmaların lisanslı firmalarla bağlantı kurarak, sözleşme yaparak atık yağlarını bunlara vermelerini sağlıyoruz. Biz de bunun takibini yapıyoruz. 2010 yılında 8 bin Lt atık yağ toplandı. 2016 yılında ise 40 bin Lt atık yağ toplandı. Toplam 7 yıl içinde ise 122 bin Lt yağ toplandı. Vatandaşlarımız 333 11 99’u aradıklarında, biz de alıyoruz, yönlendiriyoruz.

HAŞERE İLE MÜCADELE

Belediyemizin özellikle baharın ilk aylarından itibaren üzerinde yoğunlaştığı işlerden biri de haşere ile mücadeledir. Sinek gibi canlılar bir yandan günlük hayatımızın konforunu bozarken bir yandan da hastalık sebebi olmaktadır. Tüm tedbirleri aldığımız halde yine de önleyemediğimiz mücadelede başarısız kaldığımız zamanlar olabiliyor. 2015 yılı mesela böyle bir yıl oldu. Şubat ayından ekim ayına kadar mücadele ettik. Ama yine de sorun oldu. 3 aşamalı bir mücadele yöntemimiz var.

Birincisi, haşere oluşumu noktalarında mücadele, bataklıklar, küçük – büyük baş hayvan çiftlikleri, dereler gibi yerlerde gerekli tedbirleri alarak buralarda larva oluşumunu önlemeye çalışıyoruz. İkincisi, biyolojik mücadeledir. Özellikle ilaçla yapılan mücadeledir. Bu birinci aşamada önüne geçilmeyen haşere oluşumunu, yok etmeye yönelik olarak yapılan ilaçlama çalışmasıdır. Mahallelerimizde sokak sokak yapılan bir çalışmadır. Üçüncüsü ise bilgilendirme çalışmamızdır. Haşere ile mücadele tek başına bizim tedbirlerimizle başarılamaz. Bu konuda herkesin üzerine düşen şeyler var.

PAZAR YERLERİ VE PİKNİK BÖLGELERİNİN TEMİZLİĞİ

Sabahın erken saatlerinden itibaren, binlerce insanın gelip gittiği pazarlarımız akşam olunca, adeta bir çöp yığınına dönüşüyor. Şehrimizde haftanın 7 günü pazar kuruluyor. Pazar alanlarımızın büyüklüğü 105 bin m2. Buraları birkaç saat içinde süpürüyor, yıkıyor tertemiz yapıyoruz. Piknik bölgelerimizi de bir sonraki günün sabahı ile beraber tertemiz yapıyoruz.

KURBAN KESİM YERLERİNİN HAZIRLANMASI

Yılda bir kez bile olsa bir iki güne sıkışmış olması dolayısıyla Kurban Bayramlarında da farklı bir telaş ve yoğunluk yaşıyoruz. Bir yandan hemşehrilerimizin kurban ibadetini yerlerine getirmesi için imkan sunarken, diğer yandan da gerekli hijyenik tedbirlerin alınması gerekiyor. 8 noktada kurban kesim yerleri oluşturuyoruz.

Buraların tüm ihtiyaçlarını da gideriyoruz. Ayrıca bayram sabahı Temizlik İşleri Müdürlüğümüz 35 bin poşet dağıtıyor.

OTOBÜS DURAKLARININ YIKANMASI

Günlük 35 bin hemşehrimiz toplu ulaşım hizmetlerimizden istifade ediyor. Dolayısıyla bu kadar insan duraklarımızı kullanıyor. Şu anda şehrimizde kurulu 400 adet otobüs durağı var. Bu 400 durağın 20 tanesi klimalı kapalı duraklar. İnsanlar sürekli buralara dokunuyor. Bu sebeple temizliğini önemsiyoruz. Belirli periyotlarla yıkıyor, temizliyoruz.

KIŞ MEVSİMİNE ÖZGÜ ÇALIŞMALAR

Her ne kadar yılın uzunca bir kısmında aynı tarz bir temizlik modelimiz olsa da, birkaç ayla sınırlı bile olsa kış mevsimine özgü de çalışma modelimiz oluyor.

Yağışlı, yağmurlu günlerde kent temizliği, tabi daha zor oluyor. Süpürme işi askıya alınıyor, sadece atık toplama yapılıyor. Kar yağdığı zamanlarda ise karla mücadele yapıyoruz. Bunu sadece Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ile değil, Fen İşleri, Park ve Bahçeler Personelimizin katkısı ile yapıyoruz. Karla mücadele hemen başlatılması gereken ve hızla sonuç alınması gereken bir çalışma. Hızlı bir kar yağışı başlayınca özellikle gece vaktinde ise acil olarak mücadeleye başlıyoruz. Eskisi kadar yoğun ve etkili kar yağışı olmuyor. Yılda birkaç kez oluyor. Şimdiye kadar geç kaldığımız yakalandığımız da olmadı. Özellikle ana arterler başta olmak üzere hemen tuzlama ve kumlama yapıyoruz. Engelli geçişleri, okul önleri, hastane bölgeleri öncelikli olarak mücadele ettiğimiz alanlar. Karla mücadele için kullandığımız, 5 adet özel donanımlı aracımız var. Bu araçlar kar küreme ve tuzlamayı birlikte yapıyor. Ayrıca kamyon ve traktörler üzerinden dar sokaklarda çalışma yapıyoruz. Tüm greyder, kepçe, dozer gibi araçlarımızı da ihtiyaca göre sahaya çıkarıyoruz. Asıl olan buzlanmadan önce sonuç almak. Bunu öncelikli bölgelerimizde başarıyla yürütüyoruz. Geçtiğimiz günlerde yol tuzlaması sırasında elim kaza sonucu hayatını kaybeden Murat Aydoğmuş kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum.

KATI ATIK DÜZENLİ DEPOLAMA TESİSİ

Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün rutin hizmetlerinin dışında çok önemli bir çalışması da Katı Atık Düzenli Depolama Tesisidir. Bizim belediyecilik dönemimizde yaptığımız en önemli yatırımlarımızdan biridir. Şu anda atıklarımız vahşi depolama sistemi ile depolanmaktadır. Bundan kurtulmamız lazımdı. Uzun ve yorucu bir süreç yaşadık.

8-9 yılımıza mal oldu ama netice almayı başardık. Şu anda yapım çalışmaları devam ediyor. 2017 sonbaharında tamamlanmış olacak. Ekipmanlarıyla birlikte 21 milyon Euro’ya yani 73,5 milyon TL’ye tamamlanacak bir proje. İlçelerimizle birlikte yürüttüğümüz bir proje. Şehrin 25 yıllık atık depolama sorunu çözülmüş olacak.

BİLİNÇLENDİRME VE BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI

Belediyemiz saydığımız tüm bu hizmetleri gerekse burada ifade edemediğimiz başkaca hizmetleri yapıyor ve yapmaya devam edecek. Gerekli olan kaynağı elbette ayıracağız ve kullanacağız. Ama en güzel temizlik, kirletmemektir. Herkesin bu konuda hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Bu bilinci oluşturabilmek için de yıl boyunca değişik tanıtım, iletişim, reklam materyalleri ve okullarda öğrencilere konferanslar düzenleyerek bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz.”

HALKIN MEMNUNİYET ORANI YÜKSELDİ

Dile getirdiği hizmetlerin çoğunun 2009 yılından sonra hayata geçtiğinin altını çizen Başkan Külcü, “Belediyemizin her alanında olduğu gibi temizlik hizmetlerinde de çıtayı yükseltme gayreti içindeyiz. Hep yeniyi, güzeli daha nitelikli bir hizmeti kovalıyoruz. 8 yıllık hizmet anlayışımız bu vizyon üzerine kuruldu. Geriye dönüp baktığımızda da Temizlik İşleri Hizmetlerimizde bunu başardığımızı görüyoruz.

Bundan sonra da aynı heyecanımızı koruyarak çalışacağız. Çalışmak zorundayız.

Çünkü zaten temiz diye bilinen şehrimizin temizliğine daha yüksek standart getirdik.

Kamuoyu yoklamalarında 2010 yılında % 64 çıkan memnuniyet oranı bugün % 86 yükseldi. Bu hem çok büyük bir mutluluk ve onur vesilesi hem de büyük bir sorumluluğun kaynağıdır. Bu sorumluluğun gereğini yapacak ve şehrimizi dün olduğundan daha temiz bir şehir haline getirmek için 7 / 24 saat esasına göre çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

TEMİZLİK İŞLERİNE YENİ KAMPÜS

Konuşmasının sonunda Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne modern bir hizmet tesisi yapacaklarını da açıklayan Başkan Külcü, “Temizlik İşleri Müdürlüğümüze İskilip yolu üzerinde ve kavşağa 1 km. mesafede 40 dönüm araziye yeni bir kampüs inşaa edeceğiz. İhalesi 30 Ocak 2017 tarihinde yapılacak. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Basın toplantısının ardından Başkan Muzaffer Külcü Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Temizlik İşleri Müdürü İdris Özyılmaz ile personel katıldı.

2024 © Çorum Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü

Hızlı Menü

Duyurular
Etkinlikler
Haberler
Vefat Edenler
Hızlı Menü

Çerez Bilgilendirmesi

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezler (cookie) kullanmaktayız. Bu web sitesini kullanarak çerezleri kullanmamıza izin vermiş olursunuz.