29°C az bulutlu

29°C az bulutlu

TEKEL BİNASI VE KIŞLA SORUNU BAŞBAKAN’A İLETİLDİ

18 Ocak 2013 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her ay AK Parti Genel Merkezi`nde gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları ve Belediye Başkanları toplantısında Tekel Binası ve Kışla Sorununu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a ilettiklerini söyledi.

Çorum`a meydan kazandırmak ve üniversite kampus yeri sorununun bir an önce halledilebilmesi için konuyu İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a ilettiklerini belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başbakan Erdoğan`ın yetkililere talimat vererek konunun takipçisi olacağını söylediğini kaydetti.

Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Eker, Kadın Kolları Başkanı Arife Betül Gülgün ve Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akar`ın da katıldığını dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, toplantı sonunda bazı bakanların da katılımıyla illerin sorunlarının paylaşıldığı müzakere bölümünde Ahmet Sami Ceylan ile birlikte söz alarak Tekel Binası ve Kışla sorununu gündeme getirdiklerini vurguladı.

Tekel Binası ve Kışla sorununu Çorum`un şehircilik açısından önemini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a ilettiklerinin altını çizen Başkan Külcü, üniversite kampüsü için de Çorum Belediyesi ve hazineye ait tahsis işlemleri devam eden gayrimenkullerin durumu hakkında da bilgiler verdiklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın her iki yerle ilgili bakanlara konunun yeniden tetkik edilerek kendisine rapor sunulmasını istediğini vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın “Devirlerle ilgili yaşanana zorluklar için de her zor işin bir kolaylığı vardır. İnşallah hazırlanacak raporlardan sonra konuyu iyice irdeleyip bir olumlu sonuca ulaşırız ve sevgili Çorumlu hemşehrilerimize güzel bir sevinç yaşatırız”; dediğini belirtti.

Konunun bundan sonraki kısımlarının idari ve siyasi olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Çorum Milletvekilleri tarafından takip edileceğini sözlerine ekledi.