23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

TEK TİP MEZARLIK SİSTEMİ GELİYOR

9 Mart 2011 Çarşamba

Çorum Belediyesi tek tip mezarlık sistemi getiriyor. Mezarlık alanlarının daha modern hale getirilmesi amacıyla hazırlanan yeni uygulama Belediye Meclisi tarafından da kabul edildi.

Belediye Meclisi mart ayı toplantısı yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya başkanlığında yapılan toplantıda 6 gündem maddesi ele alındı. Toplantıda Tek tip mezar uygulaması da görüşüldü.

Meclis Başkan Vekili Nurettin Karakaya mezarlıklarda ki farklı farklı taş, mermer ve demirlerden yapılmış mezarların çirkin bir görüntü sergilediğini ifade ederek bundan sonra tek tip mezar şeklini uygulayacaklarını söyledi.

Mezarların çevresine yapılan demir parmaklıkların söküleceğini bildiren Nurettin Karakaya, ” Mezar taşları eskisi gibi mermer yada diğer taşlardan oluşmayacak. Yeni mezar taşları, kitabe taşının demir aksam üzerine monte edilmiş mermer şeklinde olacak. Bu uygulamayla mezarlıklarımızdaki görüntü kirliliğinin önüne geçeceğiz. Mezarlar etrafındaki demir korkuluklar mezar sahipleri tarafından kaldırılacak”; dedi.