23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

TAŞ OCAĞINA 2 MİLYON 400 BİN TL’LİK YATIRIM

21 Şubat 2013 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, taş ocağı ile ilgili yürüttükleri çalışmaların bulunduğunu yatırım ve sürekli yenileme çalışmaları içerisinde bulunduklarını dile getirerek, taş ocağını tekrar inşa ettiklerini ve 2 milyon 400 bin TL`lik taş ocağına yatırım yaptıklarını söyledi.

Külcü, “Bölgedeki en iyi taş ocakları arasında yer aldığını düşünüyoruz. 250 bin ton yılda üretim yapılıyor. 1 milyon ton kapasiteli taş ocağımızı kurduk. 4 yılda 400 bin ton civarında asfalt döküyoruz. İlçe ve beldelerde de asfalt çalışmaları yapılıyor. Asfaltlayacağımız alanı en az bir metre boşaltıyoruz. Altını taş malzeme ile dolduruyoruz ki çökme kayma olmasın diye”; dedi.

Kayıp kaçak aracı alınacak

Öte yandan dağlardan akan suyu toplayıp barajlarda tutmak ve en az kaçakla tüketiciye sunmak için kayıp kacak aracı alınacağını belirten Külcü, “20 milyon TL`lik belediye araç alımı yapıyor. Dozer, greyder, kepçeden tutun da taşıma araçları için 129 araç son 4 yıl içinde belediye kayıtlarına girmiştir. Dağlardan akan suyu toplayıp barajlarda tutmak öte yandan en az kaçakla tüketiciye sunmak için kayıp kaçak aracı 400 bin TL bedelle alma çalışmamız var.

Kaçaklara anında müdahale etme imkanına kavuşacağız. Kanal görüntüleme aracı ihalesini de bir iki güne gerçekleştireceğiz. Anında sorun tespiti yapmış olacağız. Zaman ve emekten kazanmış olacağız. Diğer kaynakları da boşa harcamamış olacağız”; dedi.

Külcü, bugün makamında yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

250 Asansörün 230 tanesi uygun değil

Çorum`da 2079 asansörlü bina var. Bunların denetimi her yıl yapılıyor. 250 asansörün 230 tanesi uygun görülmemiştir. Kırmızı etiketle etiketlenmiştir. 13 tanesi sarı etiketle etiketlenmiş kullanılabilir ama bakımının yapılması gerekir denilmiştir. 5 asansör ise tüm standartlara uygun değerlendiriştir. Denetimler düzenli yaptırılmaz ise biz cezai işlem yapmak durumunda kalacağız. Herhangi vatandaşın yaralanması hayatını kaybetmesi vicdan azabı olur. Asansörlerimizi düzenli olarak denetimden geçirelim.