Taş Ocağı’na2.4 Milyon TL’lik yatırım

21 Haziran 2013 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Taş Ocağı`nda incelemelerde bulundu.

Taş Ocağı`nın 1976 yılında hizmete açıldığını ve o günden bugüne Belediye`nin kullandığını ifade eden Külcü, taş ocağı ile ilgili sürekli yenileme çalışmaları içerisinde bulunduklarını dile getirerek son dört yılda 2 milyon 400 bin TL`lik yatırım yaptıklarını söyledi.

Bölgedeki en iyi taş ocağının Çorum`da yer aldığını ifade eden Külcü, “Yılda 250 bin ton üretim yapılıyordu. Yapılan iyileştirmeler ve yatırımlar ile kapasitemizi 1 milyon tona çıkardık”; dedi.

Külcü, “Bölgedeki en nitelikli ve kapasitesi yüksek olan taş ocaklarından biri haline geldik. Serbest piyasaya da satış yapar duruma geldik. Taş Ocağımızda aynı anda 7 farklı ürün elde etmekteyiz. Çorum`umuzun ihtiyacının tamamını buradan karşılıyoruz”; dedi.