Tarihi Namazgah, ibadete açılıyor

19 Haziran 2013 Çarşamba

Çorum’daki tarihi namazgah alanının yeniden ibadete açılması için proje hazırlandı.

Çorum Belediyesi tarafından Devane bölgesinde bulunan tarihi namazgah alanında başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Namazgah Projesi kapsamında 8 bin 645 metrekarelik alanda çevre düzenlemesi yapılacağını bu alanın 900 m2’sinin ise namazgah olarak kullanılacağını vurguladı.

Namazgah geleneğinin Osmanlı döneminde ve sonrasında da yer aldığını, insanların Cuma ve bayram namazlarını buralarda kıldığını dile getiren Külcü, “1970’li yıllara kadar Çorum’da da insanların burada ibadetlerini yaptıkları rivayet ediliyor. Ecdat yadigarına sahip çıkıyoruz. Park içerisindeki orijinal mimber ve mihrap duruyor.” dedi.