25°C parçalı az bulutlu

25°C parçalı az bulutlu

TAKSİ DURAKLARINDA YENİ DÜZENLEME

27 Mart 2011 Pazar

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü Çorum`da faaliyet gösteren ticari taksilere yeni düzenlemeler getirdi. Yeni uygulama ile 12 yaşını dolduran araçlar ile 63 yaşını dolduran ticari taksi şoförlerine çalışma izni verilmeyecek.

Zabıta Müdürlüğü ayrıca az işlev gören taksi duraklarını kapatarak, bu duraklardaki taksileri başka duraklara gönderdi. Mevcut 49 durak sayısı 38`e düşürüldü.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, taksi duraklarına yeni uygulamalar getirdiklerini belirterek, “Temmuz ayından itibaren 63 yaşını dolduran 43 taksici esnafımız ile 12 yaşını dolduran 109 ticari taksinin artık çalışmasına müsaade edilmeyecek. Az yolcusu olan ve taksi duraklarında az taksi bulunan 11 durak da kapatılarak, kapatılan yerlerdeki taksiciler uygun duraklara yerleştirilmişlerdir”; diye konuştu.