21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

TAKSİ DURAKLARINDA DÖNÜŞÜM SÜRÜYOR

12 Aralık 2011 Pazartesi

Belediyemiz şehir içerisindeki taksi duraklarını yenileme çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile Halk Bankası Çorum Şube Müdürü Cemal Kaçay`ın imzaladığı anlaşma ile Halk Bankası, 7 adet taksi durağını daha yenileyecek.

İmza töreninden sonra konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, göreve geldikleri günden itibaren ticari taksiler ve taksi durakları ile ilgili çok sayıda düzenlemeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

2011 yılı başından itibaren özellikle servis araçları, ticari taksiler, taksi durakları, taksicilerin yaşı ile ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Taksici esnafına yönelik yaptığımız bu çalışmalar taksici esnafımızın işlerini kolaylaştırmak içindi. Tek taksilik, iki taksilik duraklar oluşmuştu. Atılan bu adımlarla ilk etapta ilk olarak bu sorunu çözdük”; dedi.

Taksici esnafına yönelik yaptıkları çalışmada kendilerine en büyük desteği Halk Bankası`nın verdiğini dile getiren Başkan Külcü, daha önce 9 ATM`li ve ATM`siz durak yapan Halk Bankası`nın yeni imzalanan anlaşmayla birlikte 7 ATM`li ve ATM`siz durak daha yaparak bu sayıyı 16`ya çıkaracağını kaydetti.

Halk Bankası tarafından yapılan 16 ATM arasında iki ATM`nin özürlü vatandaşlarımıza özel olarak, tasarlandığını vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bu cihazların bir tanesi Hasanpaşa Hastanemizin yanına yerleştirildi. İkincisini ise Saat Kulesi civarında Kule Taksi Durağı`nın yanına yerleştireceğiz”; dedi.

Halk Bankası`ndan sonra bu projede kendilerine en çok destek olan bankanın Ziraat Bankası olduğunu dile getiren Külcü, “Ziraat Bankası yetkilileriyle de gerekli görüşmelerimizi yaptık. Bu görüşmeleri imza aşamasına getirdik. 8 taksi durağımızı da onlar yenilemiş olacaklar. Önümüzdeki günlerde bu anlaşmanın da imzasını atacağız.”;dedi.

Vakıflar Bankası`nın da 3 taksi durağını tamamladığını aktaran Başkan Külcü, toplamda Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıflar Bankası`nın 38 taksi durağının 27 tanesini yıl sonuna kadar tamamlayacağını belirtti. Külcü, “Taksici esnafının yaşına getirilen sınırlama devam ediyor. Bunların hepsi bir bütünlük içerisinde değişen, büyüyen, güzelleşen Çorum`un adeta modern yüzü olarak ortaya çıkacak. Bu çalışmalarımızda bizlere destek veren banka yöneticilerine ve Çorum Taksiciler Odası Başkanımıza, yönetimine çok teşekkür ediyorum.”; dedi