Sulamada modern teknikler kullanıyoruz

24 Ağustos 2017 Perşembe

Çorum’u yeşil bir kent haline getirmek için göreve geldiğimiz 2009 yılından beri çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Şehrin dört bir yanında yapılan park ve yeşil alanların bakım, onarım ve sulama çalışmaları da düzenli olarak yapılıyoruz.

Büyük parklar, semt parkları ve yetişmiş ağaçlarla adeta şehrin donatıldığını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, bu alanlarda modern sulama yöntemlerinin kullandığını ifade etti.

Parkların yapılması kadar yaşatılmasının da önemli olduğunu vurgulayan Alper Zahir, “Park ve yeşil alanların sulanmasında ihmal ya da yetersizlik o yerlerdeki yeşil dokunun kurumasına ya da yok olmasına neden olmaktadır. 2009 yılından beri parklarımızı ve ağaçlandırdığımız alanları otomatik sulama ve otomatik damlama sistemi kurduk. Şehrimize 30 bölgede yapılan yeşil alanın %75’i otomatik sulama ve can suyu sulama sistemi ile suluyoruz. Hedefimiz bu oranı %95’lere çıkartmak. Yaptığımız bu çalışma ile hem düzenli sulamayı gerçekleştiriyor, hem ekonomik olarak tasarruf ediyor, hem de sularımızın korunmasına katkı sağlıyoruz. ” dedi.