Şükrü Altın önce öğrencilerle söyleşti sonra kitaplarını imzaladı

24 Mayıs 2016 Salı

Çorum Belediyesi’nin bu yıl 6.sını gerçekleştirdiği Kitap ve Kültür Günleri kapsamında ünlü tarihçi yazar Şükrü Altın, Atatürk Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu. Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen 6. Geleneksel Kitap ve Kültür Günleri kapsamında ünlü tarihçi yazar Şükrü Altın Atatürk Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Anadolu Lisesinde”Aşkın Adı Yavuz” adlı kitabı hakkında öğrencilere hitap etti. Kitabında da anlattığı Yavuz Sultan Selim’in hayatı ve yaşantısı hakkında bilgiler veren Şükrü Altın, Yavuz Sultan Selim’in farkında olmadan üzdüğü Şair Vehbi ile yaşadığı hikayesini ve o zamanlar genç kızların ve sarayda cariye olan bir kızın padişahına olan aşkını anlattı. Program, söyleşinin ardından gençlerle soru cevap yapılarak son buldu. Söyleşiye Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.