SUDAN TÜRK OKULU’NDAN BAŞKANVEKİLİ KARAKAYA’YA ZİYARET

22 Mayıs 2012 Salı

10.Türkçe Olimpiyatları için Çorum`a kamp için gelen Sudan Türk Okulu öğrencileri Belediye Başkanvekili Nurettin Karakaya`yı makamında ziyaret ettiler. Ziyarete Sudan Türk Okulu Öğretmeni Elif Kezel, Aile Eğitim Merkezi Müdürü Zehra Betül Özseçer, Sudan Türk Okulu Öğrencileri Walaa Tarig, Dalia Nasreldin, Amel Mahmoud, Ala Osman, El-Neama Salahaldin katıldı.

Ziyarette bir konuşma yapan Sudan Türk Okulu Öğretmenlerinden Elif Kezel, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları`nın 2-3 Haziranda İstanbul`da başlayacağını belirterek, Çorum`a 17 Mayıs`ta geldiklerini ve Türkçe Olimpiyatlarına kadar Çorum`da Kamp yapacaklarını söyledi.

Elif Kezel, “Çorum bizim sponsor şehrimiz. Sudan`daki okullara Çorum sponsor oluyor. Bizde Çorum`a vefa göstermek için olimpiyatlardan önce geldik. Çorum da çok ilgi gördük. Çorum da tarihi ve dini yerleri gezdik. Çorum karşımıza çok temiz bir şehir olarak çıktı. Şehrin bu şekilde temiz kalmasını sağlayan sizlere çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz Türkçe Olimpiyatlarına konuşma alanında, Sudan`ın dini ve milli değerlerini anlatan sunumlarla, korolarda seslendirmeler katılacaklar. Çorum da Sudanlı öğrencilerimizin derece yapacaklarına inanıyoruz”; şeklinde konuştu.

Başkanvekili Nurettin Karakaya`da ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Barış kenti Çorum`a hoş geldiniz”; dedi.

Nurettin Karakaya, “Sudan`lı misafirlerimizin Çorum`dan güzel anılarla ve memnun olarak ayrılmaları en büyük arzumuzdur. Geçtiğimiz yıllarda Hindistan, Bosna, Kırgızistan, Kazakistan`daki Türk Okullarını yakından tanıma fırsatım oldu. Türkçe Olimpiyatlarının seçmelerinden birini Kırgızistan`da izledim. Türkiye`de her sene yapılan Türkçe Olimpiyatları izlerken çok duygulu anlar yaşadığımı ifade etmek isterim..Dünyanın değişik ülkelerinde bulunan Türk Okullarında verilen eğitim ve öğretimi yakından gören birisi olarak, yapılan fedakarlığı kelimelerle anlatmak gerçekten çok zor. Yapılan hizmetleri görmek insana daha farklı heyecan veriyor. İstiklal Marşımızın orada okunması, okullarda Türkçe öğretilmesi bizleri heyecanlandırıyor.

10. Türkçe Olimpiyatlarının bir ayağının Çorum`da yapılması ile ilgili olarak geçen yıldan bu yana çalışmalarımız Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü`nün talimatı ile devam ediyordu. Nihayet Türkçe Olimpiyatlarının bir ayağı da ilimizde yapılacak. Bu hizmetleri yerine getirenlere , vesile olanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum”; dedi. Sudanlı Öğrenciler Süsleme Sanatı ile yazılmış tabak hediye ederken, Başkanvekili Nurettin Karakaya ziyarette bulunan misafir öğrencileri Çorum Leblebisi ve Çorum`u tanıtan kitaplar hediye etti.