STRATEJİK YEREL YÖNETİŞİM PROJESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

14 Mart 2013 Perşembe

Belediyemizin koordinesinde yapılan Stratejik Yerel Yönetişim Projesi ile katılımcı bir uygulama örneğiyle muhtarlardan mahallelerindeki öncelikli kamu hizmetlerine ilişkin görüş almaya başladı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla İçişleri Bakanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 2011 yılında yürütülmeye başlanan Stratejik Yerel Yönetişim Projesi, geçtiğimiz yıl boyunca altı pilot ilde yürütüldü. Şu an Çorum`un da dahil olduğu 20 ilde çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, katılımcı araçların Çorum uygulamaları için proje ekibi Çorum Belediyesi ile işbirliği içinde Çorum`da çeşitli belediye birimleri ve il müdürlükleriyle sunulan hizmetler hakkında görüşmeler gerçekleştirdi.

Çorum`da mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelinen ve sorunların masaya yatırıldığı toplantıda muhtarlar kendi mahallelerine ilişkin öncelikleri hizmetlerini anlattılar.

Toplantının açış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum`un sorunlarının çözümünde Çorum Belediyesi`nin, sivil toplum kuruluşları ile muhtarların ortak görüşlerinin alınarak en iyi hizmeti verme çabası içerisinde olduklarını kaydetti.

Muhtarların, Belediye çalışmalarında kendilerine mahallelerin sorunlarını ve yapılması gerekenleri anlattıklarını ifade eden Candan, “Muhtarlıklar, her mahallenin sorununu ve yapılması gereken işlerin aciliyetini bilen ve çözüm konusunda tavsiyelerini bildiren bizim için çok önemli birimler. Belediye olarak çoğulcu sese kulak vererek toplum yararına olan her işte Belediyenin etkinliğini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz”; dedi.

Stratejik Yerel Yönetişim Projesi`nin yöntem bakımından yerel yönetimlerin işbirliği açısından önemli bir proje olarak gördüklerini anlatan Candan, “Kente iyi hizmet etmek ve hizmet kalitesini arttırmak adına planlanan Stratejik Yerel Yönetişim Projesi, kentimiz açısından da önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum”; şeklinde konuştu.