33°C parçalı az bulutlu

33°C parçalı az bulutlu

STK’LARIN KADIN TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELDİ

5 Kasım 2012 Pazartesi

Belediyemiz Kent Konseyi Kadın Meclisi`nin ev sahipliğinde STK`ların kadın temsilcileri bir araya geldi.

Çorum Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi`nde Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü`nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltıya Vali Sabri Başköy`ün eşi başta olmak üzere İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Kurucu Başkanı Seher Öğüt, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Fatma Başköy: Bu İşler Gönül İşi

Toplantıda bir konuşma yapan Çorum Valisi Sabri Başköy`ün eşi Fatma Başköy, böylesine bir programın gerçekleştirilmesi için emeği geçenlere teşekkür etti. Sivil Toplum Kuruluşlarının hepsinin farklı alanlarda faaliyet gösterdiğini ancak amacın hep ortak güzel işlere imza atmak için gönüllülerden oluştuğunu söyledi.

“Bu işler gönül işidir”; diyen Fatma Başköy, “İçerisinde gönül olmayan hiçbir iş sonuç itibari ile başarıya ulaşmaz. Bu gönüllü ve yürekli davranışlarınız için sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Herkes her şeyi dilde yapar ama herkes icraatta yapamaz. Atatürk`ün bir sözü var: “İcra eden karar verenden daha üstündür”; der. Bunun için ben bu icraatçı çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızın daha başarılı ve daha verimli olması için bizler de yüreğimizi ortaya koyarak elimizden geldiği kadar sizleri destekleyeceğiz.”; dedi.

Hatice Külcü: Birlikte, Türkiye`ye örnek projelere imza atalım

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü de yaptığı konuşmada ortaya çıkan tablonun çok güzel bir tablo olduğunu, bu tablonun bundan sonraki yıllar için kendilerini umutlandırdığını vurguladı.

Toplantıya katılan bayanlara yönelik yaptığı konuşmada görev aldıkları STK`larda güzel işlerin yapılacağına işaret eden Hatice Külcü, “Bir kişinin eksiğini bir başkası tamamlarsa, ortak projelerle güzel işlere imza atarsak sadece Çorum`a değil Türkiye`ye örnek oluruz. Bütün yaptığınız çalışmalarınızın yanındayım “dedi.

Seher Öğüt: Çorum`un sosyal hayatını bayanlar belirliyor

Toplantıya katılan Kent Konseyi, kurucu başkanı Seher Öğüt de yaptığı konuşmada Çorum dışında bulunması nedeniyle kahvaltıya katılan bayanlarla fazla görüşemediğini ancak çok güzel haberler aldığını söyledi. Seher Öğüt, “Sizler bir mihenk taşı gibi bulunuyorsunuz. Çorum`un sosyal hayatını buradaki hanımlar şekillendiriyor diye düşünüyor başarılarınızın devamını diliyorum.”; dedi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı H. Nuran Hakyemez de yaptığı konuşmada toplantıya katılan bayanlara davete icap ettikleri için teşekkür etti. Kadın Meclisi`nin Çorum`da yaşayan kadınların günlük ve sosyal hayatta karşılaştıkları sorunların çözümüne katkıda bulunmak amacıyla oluşturulduğunu ve toplumun her kesiminin temsil edildiğini dile getirdi.

Nuran Hakyemez sözlerini şöyle sürdürdü, “Kadınların istihdamdan eğitime, sağlıktan sosyal yardımlaşmaya kadar tüm alanlardan sorunlarının konuşulup, çözüm üretilebildiği bir platform oluşturmayı hedefledik. Yakın bir tarihte sayın valimiz Sabri Başköy göreve başladılar ve değerli eşleri Sayın Fatma Başköy Hanımefendiyle belki çok az bir kısmımız tanışma fırsatı buldular. Bu vesileyle hem kendileriyle tanışalım hem de kendimizi tanıtalım istedik.

Bizler Kadın Meclisi olarak, Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü Beyefendinin ve çok değerli eşleri Hatice Külcü Hanımefendinin desteğini, teşvikini bütün çalışmalarımızda hep yanımızda hissettik. Eminim burada bulunan bir çok hanım kardeşim de çalışmalarında bu desteği gizli veya aşikar bir şekilde almışlardır. Bizler kendimizi ne kadar iyi anlatabilir ne kadar iyi ifade edebilirsek o kadar çok destek alabileceğimizi düşünüyorum.”;diye söyledi.

Program sonunda Halk Ozanı Sürmeli Can`da programa katılan hanımefendilere kendi eserlerinden türküler seslendirdi.