20°C parçalı bulutlu

20°C parçalı bulutlu

STADYUM YERİ TİCARET VE KONUT ALANI OLACAK

2 Mart 2012 Cuma

Belediye Meclisi mart ayı toplantısında İmar Komisyonu`nun mevcut stadyum yerinin turizm-ticaret ve konut alanı teklifini onayladı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, proje için “Beni en fazla heyecanlandıran proje bu projedir. Günümüz Türkiye’sinin 100. yıl hedefine yakışır bir tesis ortaya çıkacaktır” dedi.

Projenin hazırlanması konusunda profesyonel destek aldıklarını ifade eden Başkan Külcü, bu projeden Çorum Belediyesi’nin ve Çorum’un daha çok kazanç sağlamasını esas aldıklarını belirterek “60 bin metrekareyi kaplayan bu alanda yapılacak çalışma için Türkiye’nin en büyük gayrimenkul firmalarından olan ve Çorumlu oluşları nedeniyle de medarı iftiharımız olan Sinpaş Grubu ile temasa geçtik. Bu konuda TSO yönetimi de büyük gayretler gösterdi. Önceki günlerde Çorum’a gelerek TSO’da düzenlenen programa katılan hemşehrimiz Avni Çelik, çok şık bir konuşma yaptı. Sayın Çelik, ister % 1, isterseniz %99 olsun ortaklığımız olsun hiç fark etmez biz varız”; dedi.

Sinpaş Grubu`nun stadyum yerinin projesine vereceği katkılar için çok mutlu olduklarını vurgulayan Külcü, “Projemiz hazır olunca ihalemizi gerçekleştireceğiz. Biz belediyemizin kazancı açısından en karlı olana bakacağız.”dedi.