23°C parçalı bulutlu

23°C parçalı bulutlu

Stadyum ihalesinde kazanan Çorum Belediyesi oldu

18 Ağustos 2015 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, geçtiğimiz hafta yapılan stadyum yeri ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Stadyum yerinin satışı ile ilgili ihaleyi 6-7 yıldır yönetmeye çalıştıklarını, stadyum yerinin imar planı değişikliğini 1 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Külcü, “İmar planı değişikliği AK Parti ve CHP`li üyelerle birlikte yapılmış. Tek hayır oyu yok. Aynı şekilde mevzu belediye meclisi gündemine gelmiş. Yine belediye meclisimizde de tek hayır oyu olmaksızın oradan da yine CHP`li ve AK Partili arkadaşların birlikteliği ile geçmiştir. Ben o dönem mecliste görev alan bütün arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum, kendilerine teşekkür ediyorum.”; dedi.

Daha önce stadyum yerinin satışı ile ilgili iki ihaleye daha çıktıklarını fakat iki ihaleye de teklif verilmediğini hatırlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bu ihalede kazanan birisi varsa bu Çorum Belediyesidir. Geçen yıl 80,90, 100 Milyon TL`lik rakamlar zikredilirken, bu sene Ahmet Ahlatcı`nın vermiş olduğu teklif 225 ila 250 milyon TL`lik bir rakama ulaşabilecek bir büyüklüktedir. Eğer geçen seneki 90-100 Milyon TL`lik rakamları dikkate alırsanız belediyenin geçen yıla göre satıştan elde edeceği hasılattan elde edeceği pay neredeyse 2.5 katına çıkmıştır.”; dedi.

Satış sonrası durumun Çorum`a, Çorum Belediyesi`ne ve spor camiasına hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Külcü, tüm gayrimenkul ve finansal imkanlarını büyük bir kararlılık ve cesaret içerisinde Çorum Belediyesi’nin bugünü, yarını ve daha uzun vadede geleceği için kullanmaya devam edeceklerini vurguladı.

Yeni stadyumun yapımı ile ilgili ihaleye hemen çıkacaklarını ve yeni stadyumu en geç iki yıl içerisinde tamamlayacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çevre yolunun kenarında 75.000 m2 büyüklüğündeki arsaya stadyum yapacağız. Mevcut spor alanının içerisindeki sentetik çim sahaları ve spor salonunu ise yüzme havuzunun yanında mülkiyeti belediyemize geçecek olan sosyal kültürel tesis alanının bulunduğu alana yapacağız. Yani mevcut tesislerden 500 metre daha ileride yeni çim sahalarımız ve spor salonumuz inşa edilecek. Yüzme havuzu, sentetik sahalar veya çim sahalar ile spor salonu orada kendi içerisinde bir kompleks olarak varlığını sürdürmüş olacak.”; dedi.

Belediyecilik anlamında 2009 yılının başında ortaya koydukları hedefler içerisinde yer alan spor tesislerini de bu çalışmayla birlikte gündemlerinden çıkardıklarını belirten Başkan Külcü, “Şimdi önümüze daha büyük hedefler koymak zamanıdır. Çorum Belediyesi`nin bundan sonraki hedefi, 2009 yılında ilk görüşmesini yaptığım ama ortaya koydukları tablo ile bizim de finansal imkanlarımızın kısıtlılığı dolayısıyla yeni görüşmelerin yapılmadığı çimento fabrikasının taşınması meselesidir. Gerek buradan elde edeceğimiz gelirlerimizle gerekse başkaca yerlerden elde edeceğimiz gelirlerimizle inşallah bundan sonra çimento fabrikasının taşınması ile ilgili yeni süreçleri önümüze koyacağız. Yeni bir hedef olarak da bunu belediyedeki arkadaşlarımızın çalışma programının içine alacağız.”; dedi.