23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

SPOR KOMPLEKSLERİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

21 Şubat 2013 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, seçim çalışmaları sırasında da bir taahhüt olarak ifade ettikleri ondan sonraki süreçte de bir takım çalışmalarını yürüttükleri spor kompleksleri ile ilgili bir çalışmalarının bulunduğunu belirterek, bir yıl kadar bir süre önce Gençlik Spor Bakanlığı ile bir protokol imzaladıklarını ve bu protokol çerçevesinde mevcut spor tesislerinin arsalarının belediyeye devredildiğini söyledi.

Bunun karşılığında bir stadyum, bir spor salonu bir sporcu eğitim merkezi, il müdürlüğü ve küçük tesislerle beraber bir taahhüdün içerisine girdiklerini ifade eden Külcü, bunun sonrasında iki defa ihaleye çıktıklarını ihalelerinin şeklinin mevcut arsaların verilmesi ve bunun bedeli olarak da önce belediyeye teslim edilecek daha sonra Gençlik Spor Bakanlığına teslim edilecek tesislerin yapılması olduğunu ancak bu ihalelerde başarılı olamadıklarını kaydetti.

Bugün makamında yaptığı basın açıklamasında konuşan Külcü, bundan sonra iki farklı adım attıklarını bildirerek, şunları söyledi:

“Bundan sonra iki farklı adım attık. Bunlardan birincisi sayın bakanımız ile yaptığımız görüşmedir. Bu görüşmenin içeriği şudur biz büyük kentlerde belki doğan rant dolayısı ile yatırımcılar bu işlerde çok arzulu oluyorlar ama Çorum`da ne yazık ki bu arzu oluşmadı. Biz oranın değerini zaten tespit ettirmiştik. Daha önce bağımsız bir gayrimenkul değerleme şirketine bakanlığımız yaptırmıştı bunu. Biz gerekirse o değer üzerinden belediye olarak da beklenti içerisinde olmadan satışını yapalım eğer satış yapmak yerine aynı yöntemi devam ettirmeyi tercih edersek bu defa da yeni yapılacak olan tesislerin yapılmasını beklemeksizin erken teslimat yaptırmak sureti ile mevcut arsaları daha erken teslim etmek sureti ile yatırımcının işini kolaylaştırmak yönünde bir talepte bulunduk. Bakanlığımız da bunun ön iznini verdi. Şu anda yazışmalarını sürdürüyoruz. Ya bedeli ile satıp hemen yerlerini teslim edeceğiz veya arsa payı karşılığında yaptırırsak yapımın bir miktarı gerçekleştirildiğinde mevcut arsaları vermiş olacağız. Bu birinci adımımızdı.

İkinci adımımız ise arsa payı karşılığı yapılmış olsa idi bu tesisler projelerini yüklenici yatırımcı yaptıracaktı. Bunun yerine biz beklemeksizin bunların ihalesini de gerçekleştirdik. Stadyumun proje ihalesi tamamen bitirildi. Bu gün yarın imzalarını atacağız ve hemen projelerin çizimleri başlayacak.

Spor salonu ve sporcu eğitim merkezi ile diğer tesislerin süreci tamamlandı.

Sözleşmeleri yapılacak. Yeni bir adım atmış olduk. Dört ay içerisinde projelerin tamamlanması öngörüldü. Yaz aylarının başlarına geldiğimizde tekrar bu işleri hareketlendirmiş olacağız. Temeli de en geç yazın atmış olmak istiyoruz.”;