SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÇAĞ ATLADIK

19 Haziran 2012 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Sünnet Şöleni’nde yaptığı konuşmada sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmaları başarıyla yerine getirdiklerini söyledi. Başkan Külcü, sünnet şölenlerinin Çorum Belediyesi`nde 17 yıldır, İslam aleminde ise binlerce yıllardır yaşatılan bir gelenek olduğunu, bu güzel geleneğin yaşatılması için Çorum Belediyesi olarak ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Belediyeciliğin sadece alt ve üst yapı hizmetlerinden ibaret olmadığını kaydeden Külcü, belediyeciliğin bir ayağının da sosyal belediyecilik olduğunu, sosyal belediyeciliğin Türkiye`deki mimarının da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti.

Çorum Belediyesi`ndeki sosyal belediyecilik faaliyetleri hakkında da dinleyenlere kısa bilgiler aktaran Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “İhtiyaç sahibi ailelere gıda yardımlarımız sürüyor. Asker ailelerine aylık 220 TL ödeme yapıyoruz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Gençlerimize dershane düzeyinde katkı sunacak olan Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Geçmiş dönemden borcu olmayan 4 belediyeden birisiyiz. Stadyum projesi ihaleye çıkıyor. Yeni terminal ihale dosyası bitme noktasına geldi”; dedi.

Çorum Belediyesi tarafından Hürriyet Meydanı`nda düzenlenen Sünnet Şöleni`nde bir konuşma yapan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Partili belediyelerin göz kamaştıran hizmetlere imza attığını söyledi. Çorum Belediyesi`nin binlerce yıl önce başlatılan bir geleneği yerine getirdiğini belirten Uslu, “Belediyemiz düzenlemiş olduğu bu sünnet şöleni ile toplu bir heyecan yaşanmasına vesile oluyor”; dedi. Belediyelerin işlerinin ve sorunlarının hiçbir zaman bitmeyeceğini kaydeden Uslu, “Hayat devam ediyor ve karşımıza her gün çeşit çeşit sorunlar çıkıyor. Belediyeler de bu sorunlara yeni projeler hazırlayarak yollarına devam etmelidirler”; şeklinde konuştu. Uslu, ayrıca Seydim göletinde hayatını kaybeden 2.`si çocuk 4 kişinin ailesine başsağlığı diledi.