33°C parçalı az bulutlu

33°C parçalı az bulutlu

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ BAŞBAKANIMIZDAN ÖĞRENDİK

19 Kasım 2012 Pazartesi

Sosyal Belediyeciliğe mensubu olduğumuz medeniyet değerleri açısından baktığını ifade eden Külcü, “Bizim kadim medeniyetimizin emrettiği şudur: “Komşusu açken tok yatan bizden değildir”; AK Parti olarak siyasete başladığımızda kimsesizlerin kimsesi olacağız dedik. İnsanı merkeze koyacağız, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla biz siyaset yapacağız dedik. Sosyal Belediyecilik nedir, AK Parti sosyal belediyeciliği neden önemsiyor, biz Çorum Belediyesi olarak neden önemsiyoruz önceliyoruz, bu değerlerimizden dolayı. Türkiye Belediyeciliği bizim başbakanımızdan, genel başkanımızdan öğrendi. İstanbul`da başladı, dalga dalga Türkiye`ye yayılmaya başladı. Sayın Başbakanımızın İstanbul Büyükşehir belediyesini devraldığında İstanbul`da yaşana birisi idim. Belediyeyi devraldığındaki durumu biliyorum ve teslim ettiğindeki 4.5 yıl sonrasında da nereye geldiğini biliyorum. Kadınlara, gençlere, özürlülere, hamilelere, öğrencilere, fakirlere nasıl bir belediyecilik hizmeti sunduğunu bütün Türkiye gördü bizde oradan öğrendik. Başbakanımız belediyelerimizin hem sıkıntılarını biliyor, hem de yaptıkları işlerden nasıl mutluluk duyduklarını bilin ve yaşayan bir insan”; dedi.

İhtiyacı olan bütün özürlü vatandaşlarımıza raporları dahilin de akülü aracını ve tekerlekli sandalyelerini vererek sosyal belediyecilik yaptıklarını belirten Külcü, “Asker aylıklarında nutuk atmaya gelince birbirimizle yarışa gidiyoruz, söz konusu vatan iste gerisi teferruattır diyoruz. Ama vatan müdefası için giden gazi olan evlatlarımızın aileleri eşleri, geçim sıkıntısı çekiyorlar. Belediyelere, müracaat ediyorlar, Özel İdarelere müracaat ediyorlar. Biz Çorum Belediyesi`ne müracaat edenleri geri çevirmiyoruz. Belediyeyi devraldığımız da 126 Bin TL idi, bugün bu bütçe 2,5 Milyon TL oldu. Dün yüz kişiye verilen, bugün bin kişiye verilir hale geldi. Bunlarla ilgili çok ciddi geri dönüşümler alıyoruz. Gıda yardımıyla ilgili çalışmalarımız aynı kapsamda devam ediyor.

Devraldığımız da 166 aileye gıda yardımı yapıla bilinirken, şimdi 1800 aileye biz ulaşıyoruz. Bunlarla ilgili tahkikatlarımızda sürekli güncelliyoruz”; şeklinde konuştu.

Yaşlılarımızın duasına talibiz

Yaşlısına saygı duymayan toplumların geleceği olamayacağının altını çizen Başkan Külcü, “Yaşlılarımızı bize yük olarak değil emanet olarak görüyoruz. Yaşlılarımızın evlerini temizliyoruz. Evladı gelmiyorsa, komşusu gelmiyorsa, birisini getirip o hizmeti ala bilme şansı yoksa biz Çorum Belediyesi olarak temizliğini yapıyoruz. Biz yaşlılarımızın duasına talibiz. Hangi partiye oy verdiğine bakmayız, yaşlı bakıma ihtiyacı olan bir ninenin bir dedenin hangi partiye oy verdiğiyle bizim için önemli değil, biz yardımlarımız yapmaya da devam edeceğiz”; diye konuştu.