Sorunları elbirliğiyle çözüyoruz

5 Ağustos 2014 Salı

Çorum Belediyesi, Ticaret Borsası`nın yıllardır çözüm bekleyen asfalt sorununu çözdü. Çorum Belediyesi tarafından 14 bin ton asfalt serimi, 40 bin ton mekanik malzeme kullanılan borsa kompleksi yazın toz bulutundan, kışın ise çamur deryasından kurtuldu. 2.5 milyon TL`ye mal olan yatırımla birlikte borsa kompleksi modern bir görünüme kavuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediye meclis üyeleri ile birlikte ziyaret ettiği Ticaret Borsası`nda bir konuşma yaparak Çorum`da sorunları her zaman işbirliği içinde elbirliğiyle çözdüklerini dile getirdi. Burada çiftçilere hitap eden Başkan Külcü, 10 Ağustos`ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine de dikkat çekerek, “Bugün, Türkiye`nin gücüne güç katma, Çankaya`yı esas sahibi olan millete emanet etme günüdür”; dedi.

5 yıllık görev süreleri içerisinde iş yapmak isteyen, yaşanan bir sorunu ortadan kaldırmak için çaba gösteren kim varsa herkese yardımcı olduklarını dile getiren Külcü, “Kimi zaman öncülük yaptık, kimi zaman tamamını biz yaptık, kimi zaman ortaklaşa yaptık. 5 yıllık dönemde Küçük Sanayi Sitesi esnafımız için 162 dükkan yaparken, 456 dükkanın da ihalesini gerçekleştirdik. Kamyon garajı, yeni terminal binası yaptık. Geçmişten aldığımız güçle yeni dönemde büyük projeleri gerçekleştirmek için ön hazırlıklarımızı tamamlandık.”; dedi.

Kerameti kendisinde arayan “biz yaptık, biz ettik”; gibi bir terbiyeye sahip olmadıklarını anlatan Külcü, “Ne yaptıksa Çorumla birlikte yaptık. Çorum büyüyor, Çorum güzelleşiyor da Türkiye geri mi kalıyor. Geride kalan 12 yıllık döneme bakın sadece şehirler değil Türkiye güzelleşiyor. Bundan biz de Çorum olarak payımıza düşeni alıyoruz. Sermayelerini ortaya koyan risk alan insanlarsınız. Başbakanımız bir ayağı Türkiye`de diğer ayağı dünyada oldu. O yüzden dünyadan haberimiz oldu. Böyle olmasaydı istikrarı yakalayamazdık. O istikrarı yakalamasaydı borsasına arsa tahsis eden devlet olmazdı”; dedi.

10 Ağustos`ta Türkiye`nin kritik bir eşiği aşacağını büyük devlet ve milletlerin kendisine biçtiği rol neyse o rolü dünya siyasetinde en iyi şekilde yerine getiren bir ülke olacağını dile getiren Külcü, bugün milli gemisini, milli helikopterini üreten Türkiye`nin yarın daha büyük projelere imza atacağını vurguladı. Külcü, “10 Ağustos`ta daha güçlü bir borsa, Çorum ve Türkiye istiyorsanız önce borç verilen sonra emir verilen bir Türkiye yerine IMF`ye borç veren Türkiye istiyorsanız geleceğimize sahip çıkmamız gerekiyor. Öfkesine yenik düşenler oluyor. Ön yargılarına yenik düşenler oluyor. Kısır çekişmelerden, ön yargılardan kurtulmak lazım. Bu ülke dünyanın her tarafında kriz varken büyüyorsa bunun hakkını teslim etmek lazım”; dedi.

Ali Bektaş`tan övgü ve teşekkür

Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye borsaya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Çorumluların hizmetleri nedeniyle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye çok şey borçlu olduğunu ve Külcü`nün 24 saat çalışan bir ekiple önemli hizmetler yaptığını söyleyen Bektaş, borsanın siyasetin dışında bir kurum olduğunu vurguladı. Ali Bektaş, “Biz başkanımızı çok seviyoruz. Her zaman başımızın üzerinde yeri var. Borsa siyasetin dışında bir kurumdur ama bugüne kadar bize verdiğiniz hizmetler takdire şayandır. Bunları inkar edemeyiz. Çorum, size çok şey borçludur. Yaptığınız hizmetler takdire şayandır. Ne zaman borsamızın sorunu olsa yanımızda oldunuz. Bize çok şey kattınız. Her zaman yanımızda ve destekçimiz oldunuz.”; diye konuştu.