Sorumluluk resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

17 Mayıs 2016 Salı

Belediyemiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün ortaklaşa düzenlediği “Sorumluluk”; konulu resim yarışmasında ödül kazanlar düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Düzenlenen ödül töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, bu sene ikincisini düzenledikleri resim yarışmasına 1819 eserin katıldığını vurguladı. Gül, katılımınyüksek olması kadar yarışmaya katılan öğrencilerin sorumluluk konusunda da düşünceli ve bilgili olmasının kendisini daha çok mutlu ettiğini belirterek “Biraz önce resimleri gördük ve orada çocuklarımızın bize; herkes sorumluluğunu bilse, bütün insanlar mutlu olur mesajı verdiğini gördük. Geçen seneki yarışmamızın konusu saygıydı, bu sene sorumluluk. İki yarışmada da bu denli kaliteli resimlerin yarışmasını ben, bu değerlerin özümüzde aslıyla var olmasına bağlıyorum.”; dedi.

Gül, yarışmaya katılan bütün yarışmacılara, ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Ülke çapında çapta düzenlenen yarışmaya 59 ildeki 315 okuldan katılan öğrenciler 1819 eser gönderdi. Yarışmada dereceye girenlere dizüstü bilgisayar, tablet ve bisiklet hediye edildi. Jüri özel ödülüne layık görülen 3 eserin sahibine de resim seti verildi.

Yarışmada ilkokullar birincisi, Ali Paşa Öztürk, Şevket Yardımcı İlköğretim Okulu Rize, ikinci Nehir Özden, Attaroğlu İlkokulu İzmir, üçüncü Sevda Topuz, Öze Sakarya İlkokulu Sakarya. Ortaokullar birincisi, Saniye Nur Özcan, 13 Eylül Ortaokulu Ankara, ikinci, Halil İbrahim Bayrak, Atatürk Ortaokulu Elmadağ Ankara, üçüncü, Ela Yaren Yücel Mevlana Ortaokulu Derince Kocaeli. Liseler birincisi, Ayşenur Genç, Şehit Necati Sargın Anadolu Lisesi, Banaz Uşak, ikinci, Aliye Akman, Meram Mehmet- Münevver Kurban Anadolu Lisesi Karatay Konya, üçüncü Mine Çelik Burdur Güzel Sanatlar Lisesi Budur. Mansiyon ödülleri ise, İhsan Buğrahan Çetin, Tokat Bilim ve Sanat Merkezi Tokat, Simay Etleç, Özel Mürüvvet Evyap Okulları Sarıyer İstanbul, M. Berkay Yılmaz, İstiklal Makzume Mehmet Anadolu Lisesi İskenderun Hatay.