32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

Sönmezışık kardeşler kitapseverlerle buluştu

19 Mayıs 2015 Salı

TV NET`te hazırladıkları İkiz Aynası programı ve Yeni Şafak Gazetesi`nde ünlülerle yaptıkları röportajlarla tanınan Büşra ve Kübra Sönmezışık kardeşler Çorum’da sevenleriyle buluştu.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şubesi’nde gençlerle söyleşide biraraya gelen Sönmezışık kardeşleri Belediye Başkan Yardımcısı ve TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan ile Vakıf Fuarcılık Genel Koordinatörü Osman Sarıköseve sevenleri yalnız bırakmadı.

Mesleğe nasıl başladıklarını ve neden kültür -sanatı seçtiklerini anlatan Kübra ve Büşra Sönmezışık kardeşler başörtülü olarak yaşadıkları sıkıntıları ve bu sıkıntıları nasıl aştıklarını anlattı.

Mesleğe başladıkları 2007 yılında Yeni Şafak Gazetesi’nin dışarıya başörtülü muhabir göndermediğini hatta fotoğraflarını bile kullanmadıklarını anlatan kardeşler, “2007 yılında bile bu siyasi süreç devam ediyordu. İlk kez görünür olarak iş yapan bizdik. Bu aslında hem bizim hem de Yeni Şafak Gazetesi’nin bilinçli bir projesiydi. Medyada görünür olmak ben öteki değilim demek değil, ben varım ve buradayım demekti. Kimseye kendimizi ispatlamak zorunda değildik.” dediler.

Kendilerinin kültür ve sanatla ilgili işler yapmasına rağmen daha çok siyasi süreçlerle boğuştuklarını söyleyen Kübra ve Büşra Sönmezışık kardeşler, “Kültür ve sanatı biz hep ihmal etmişiz ve birileri bu alanı kullanarak çok güzel algı oluşturuyor. Biz, bize daha az temas eden grupları anlamaya çalışırsak bize yaklaşımlarını da anlarız düşüncesiyle hareket ettik. Ancak şunu gördük, birbirlerine inanılmaz bir şekilde destek veriyorlar.Bizim kesim maalesef maddi ve manevi olarak birbirini desteklemiyor.” diye konuştular.

Oldukça samimi geçen söyleşinin ardından Kübra ve Büşra Sönmezışık kardeşler kitap fuarında kitaplarını imzaladı.