Sonbahar da 10 bin ağaç dikimi yapılacak

19 Eylül 2014 Cuma

Belediyemiz şehrin birçok noktasında ağaçlandırma çalışması yapıyor.Özellikle son 5 yılda yapılan yeşil alan, park ve ağaçlandırma çalışmaları ile Çorum halkına nefes alabileceği alanlar oluşturan Çorum Belediyesi, şimdi de Binevler mevkiinde geçtiğimiz yıl çıkan yangından etkilenen 40 hektarlık alanda ağaçlandırma çalışmasına başladı. Binevler`deki ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra kısa süre sonra hizmete açılacak olan yeni terminal, Akkent ile Buhara Kültür Merkezi’nde de ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Bu dört bölgede yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile toplam 118 bin m2`lik alan ağaçlandırmış hale gelecek.

Binevler’de yanan alan ağaçlandırılıyor

Belediye, Binevler Zikrullah Camii’nin üst kısmında yer alan ormanlık alanın geçtiğimiz yıl çıkan yangın sonrası küle döndüğünü belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, belediye ekiplerinin yangının çıktığı alanda önce teraslama çalışması yaptığını kaydetti. Yapılan çalışmayla hem sulama sorununun bir kısmının halledildiğini hem de dikilecek ağaçların köklerinin daha sağlam olmasının hedeflendiğinin altını çizen Alper Zahir, “Yangından etkilenen alanın 4 noktasına hat çekerek diktiğimiz ağaçlar için damlama sulama sistemi yaptık. Değişik bölgelerde yapacağımız ağaçlandırma çalışmaları için satın aldığımız yaklaşık 10.000 yetişmiş ağacı toprakla buluşturmaya başladık. Yangından etkilenen Binevler bölgesine karaçam, İran çamı ve mavi selvi dikeceğiz. Yol kenarlarına ise ıhlamur, çınar ve süs eriği dikeceğiz.”; dedi.

Yeni Terminal bölgesine ve çevre yoluna 2.000 ağaç dikilecek

Çorum Belediyesi, geçtiğimiz yıl yapımına başladığı ve yakın bir zamanda da açılışı yapılacak olan bölgenin en modern terminalinin çevre düzenlemesini de yapıyor. Yeni terminal bölgesi ve çevre yoluna 2.000 yetişmiş ağaç dikilecek. Binevler bölgesi, Buharaevler Kültür Merkezi, Akkent ve yeni terminale dikilmek üzere alınan 10.000 yetişmiş ağacın 2 bin tanesinin yeni terminal bölgesi ve çevre yoluna dikileceğini dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, yeni terminalin tamamlanmasıyla Çorum`un bölgesindeki en modern ve donanımlı terminal binasına kavuşacağını kaydetti. Çorum`a yakışır bir terminal binasının Çorum`un hizmetinde olacağını ifade eden Zahir, “Ağaçlandırma ekiplerimiz kısa süre içerisinde çalışmalarını tamamlayacak. Binevler, Yeni Terminal, Akkent Mahallesi ile Buhara Kültür Merkezi’ndeki ağaçlandırma çalışmalarının ardından geriye kalan 3 bin 450 ağaç semt parkları ve kaldırımlar için kullanılacak.” dedi.