Son 10 yılda eğitimin kalitesi arttı

17 Eylül 2013 Salı

2013-2014 Eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Mustafa Kemal Ortaokulu yönetici ve öğrencileri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti.

Okul Müdürü Kadir Yurttutar, Türkçe Öğretmeni Osman Aykaç ve öğrenciler Aygen Berber, Reşit Akman, Efe Ömür`ün katıldığı ziyarette konuşan Okul Müdürü Yurttutar, 124 personel öğretmen ve idareci ile birlikte yaklaşık 2 bin öğrenci ile eğitim faaliyetine devam ettiklerini söyledi. Çorum Belediyesi`nin okullara yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür eden Kadir Yurttutar, belediyenin tüm okullara yardımlarının süreceğine inandığını belirtti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yeni eğitim öğretim yılının öğretmenlere, öğrencilere ve velilere hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Öğretmenlerin görev ve sorumluluklarının ağır olduğuna değinen Başkan Külcü, öğretmenlerin mesuliyetinin hafifletilmesi ve kolaylaştırılması için hem siyaset kurumu olarak hem de kamu yöneticileri olarak ellerinden gelen tüm imkanları seferber etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye`nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ifade eden Başkan Külcü, “Hükümetimiz, tüm dünyanın kabul ettiği bir stratejiyi, genç nüfusun korunması için ciddi bir çalışmayı yürütüyor. Bir zamanlar nüfusun azaltılması için bu ülkede planlar yapıldı. Türkiye, yıllar sonra bunun olumsuz sonuçlarını gördü. Şu anda genç nüfusu korumaya gayret ediyoruz. Bu genç nüfus Türkiye`nin eğitim alanındaki yükünü artırıyor. Hükümetimiz de bu konuda gerekli hassasiyeti her zaman gösteriyor. Cumhuriyet tarihinde son on yılda bütçeden eğitime ayrılan pay diğer bakanlıkların önüne geçti. Eğitime yapılan yatırım ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Eğitim öğretim alanında yapılan yatırımlar fiziki mekanların da daha modern hale gelmesini sağlamıştır. Akıllı tahtalar, laboratuarlar gibi modern dünyanın kullandığı bütün imkanları evlatlarımız ve yöneticilerimize sunmaya çalışıyoruz. Yapılan bütün bu çalışmalar, atılan bu adımlar, Türkiye`de eğitimin kalitesini yükseltmiştir”; dedi.

4+4+4 eğitim sisteminin dünyanın her tarafında uygulanan eğitim sistem olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “ilkokul, ortaokul ve mesleki yönlendirmenin ağırlıklı olduğu bir eğitim modeli ülkemizde uygulanmaya başladı. Yavrularımıza güzel bir gelecek hazırlarken ülkemizin geleceğini onların eliyle daha güvenli bir şekilde hazırlamış oluruz. Hep beraber daha emin adımlarla önümüzdeki yüzyıla yürürüz.”; dedi.

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, öğretmenlere ve öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.