20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

Sokakta satranç var

10 Kasım 2015 Salı

Belediyemiz, sokak satranç turnuvası düzenledi.

Sevgi Sokağı’nda gerçekleşen turnuvanın açılışına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Spor İşleri Müdürü Nadir Solak, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Satranç İl Temsilcisi Hüseyin Karakuş, Belediyespor Kulübü Satranç Antrenörü Mesut Çetinoğlu ile çok sayıda satranç sporcusu katıldı.

Satranç sporuna ilgi duyan 7’den 70’e tüm Çorum halkına açık olan etkinlikte konuşan Muzaffer Külcü, satranç sporunu tanıtmak için okullarda ve gençlik merkezlerinde çok sayıda etkinlik düzenlediklerini hatırlattı.

Satranç Federasyonu’nun başlattığı projeye destek vererek Çorumlu çocuk ve gençlerin spora olan ilgisini artırmayı amaçladıklarını anlatan Külcü, “Çorum Belediyesi olarak özellikle çocuk ve gençlerimizi spora alıştırmak, satranç sporunu hemşehrilerimize tanıtmak istedik. Bu amaçla satranç sporunun her yerde yapılacağını göstermek amacıyla Sevgi Sokağı’nda turnuva düzenledik” dedi.

Satranç sporuna yeni isimler kazandırmayı hedeflediklerini belirten Külcü, turnuvaya katılan çocuk ve gençlerle sohbet ederek oyunlarını izledi.