23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

SİNEKLE MÜCADELE ERKEN BAŞLADI

8 Şubat 2013 Cuma

Belediyemiz, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması nedeniyle haşereyle mücadele çalışmaları başlattı.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, yaz aylarında sıkça yaptıkları haşereye karşı ilaçlama çalışmalarını bu aylarda havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle başlattıklarını söyledi. Şubat ayı başından itibaren ilaçlama çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Candan, “Amacımız haşereleri yumurta döneminde üreme merkezlerinde yok etmek. Havaların kış şartlarına göre çok sıcak gitmesi yumurta oluşumunu beraberinde getirmektedir. Çorumlu hemşehrilerimizin bahar aylarında sinek ve haşereden sıkıntı çekmemesi için her türlü makine donanımı ve personelimizle haşereyle mücadeleye erken başladık”; dedi.

Çorum merkez ve mücavir alan içerisinde yer alan dere kenarları, fosseptik kuyuları, su kuyuları, su depoları, rögarlar, kanallar, bodrumlar, sığınaklar ile jit olabileceği düşünülen her yerin ilaçlanarak kontrol altına alınmaya çalışıldığını kaydeden Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Sülüklü Deresi, Derinçay, Karapürçek Çöp Döküm Sahası, Sanayi Bölgelerindeki metruk alanlar, Hayvan Pazarı, Ağaç Pazarı gibi yerlerde yoğun olarak devam ettirilen ilaçlama çalışmalarımızı tüm mahallelerimizde de sürdürülmektedir.”; dedi.

Fare, kene, böcek vb. haşere şikayetleri değerlendirilip ilaçlama çalışmalarına da devam ettiklerini de sözlerine ekleyen Candan, sinek ve haşereyle mücadele konusunda vatandaşlara düşen sorumlulukların da olduğunu, bunları yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı. Candan, “Vatandaşlarımız çöplerini açık vaziyette gelişigüzel dökmemelidir. Apartmanlar arasındaki boş alanlara çöplerini atmamalıdırlar. Bodrumlarını temiz ve kuru tutacak önlemlerini almalıdırlar.”; dedi.