Simit ve pide fırınlarını sıkı bir şekilde denetliyor

23 Mayıs 2013 Perşembe

Belediyemiz, ekmek, pide, simit ve gıda imalatı yapan fırınlara yönelik denetimlerini sıklıkla devam ettiriyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, gıda imalatı yapan işyerlerine belirli aralıklarla denetimler yaptıklarını, bu denetimlerle halkın sağlığını tehlikeye sokacak unsurları ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi. “Hemşehrilerimizin sağlığı her şeyden daha önemlidir”; diyen Turhan Candan, “Gıda üretimi yapan işyerlerine şok baskınlar yaparak ürünlerin hijyenik ortamlarda hazırlanıp hazırlanmadığını sıklıkla denetliyoruz. Denetimlerde gördüğümüz eksikliklerin giderilmesi için uyarıyoruz. Simit ve pidelerin gramajlarına dikkat ediyoruz. Bunlarla birlikte iş elbiseleri, çalışan personelin sağlık durumlarını gösteren sağlık karnesi, yangın tüpü gibi bir gıda üretimi yapan işyerinde bulunması gerekenleri denetliyoruz.”; dedi.

Halkın sağlığını tehdit edecek herhangi bir unsurun gıda üretimi yapan işyerlerinde bulunmaması için çalıştıklarını kaydeden Başkan Yardımcısı Turhan Candan, her türlü gıda imalathanesinde karşılaşılan olumsuz durum karşısında vatandaşların Alo Zabıta 153 numaralı telefonu arayarak şikayetlerini bildirmelerini istedi.