Sihirli dokunuşlar giysi tasarım sergisi büyük beğeni topladı

11 Mayıs 2017 Perşembe

Belediyemiz Buhara Kültür Merkezinde açılan “Sihirli Dokunuşlar Giysi Tasarım Sergisi” büyük beğeni topladı.

Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Özlem Kaya tarafından ebru sanatının farklı teknikleri kullanılarak Türkiye’de ilkkez hazırlanan sergiye kadınlar hayli yoğun ilgi gösterdi.

Serginin açılışına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü de katıldı. Belediyemizin Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerinde kurslara gelen kadınların kâğıda ebru yaptıklarını ama bugün bu kıyafetlerden aldıkları ilhamla artık kumaşa da ebru yapacaklarına inandığını söyledi. Yaptığı çalışmalardan dolayı Yrd.Doç. Dr. Özlem Kaya’ya teşekkür eden, Hatice Külcü, başarılarının devamını diledi.

Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Özlem Kaya da yaptığı konuşmada, Türkiye’de ilk defa böyle bir çalışmayı yapmanın gururunu yaşadığını ifade etti.

Program sonunda Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Geleneksel El Sanatları öğretmeni Serpil Şeker ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü ebru yaptı.