Sibel Kılıç, öğrencilere başarı hikayesini anlattı

28 Mayıs 2016 Cumartesi

Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi`nde gerçekleştirilen konferansta öğrencilere hitap eden Akademisyen Sibel Kılıç, başarıya giden yolda yaratıcı potansiyelin ve motivasyonun rolü konusunda öğrencilere başarılı olmanın yollarını anlattı.

Kılıç öğrencilere hitaben, lise eğitiminin oldukça başarısız geçtiğini fakat aradan geçen 11 yılda başarılarla dolu bir hayat yaşadığını söyledi.Birinciliklerle ve yüksek başarılarla üniversiteye başladığını aktaran Kılıç, hayat hikayesinin öğrenciler için büyük bir ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Kılıç, başarının bir son değil, bir süreç olduğunu vurgulayarak tutkunun, heyecanın ve yüksek güdülenmenin zekayı da artırdığını söyledi. Takvimden yaprak koparmak suretiyle ölüme gün saymayı hiçbir zaman düşünmediği, 5 yıl sonra bugünün hiçbir surette aynısı olmayacağını, heyecan ve ideallerinin öldüğü güne kadar büyük bir tutku ile devam edeceğini ifade eden Kılıç; başarısını ise sevdiği işi yapmasına, kimsenin yerinde olmak istememesine ve kendisini kimse ile karşılaştırmamasına bağladı. Dr. ya da Prof. olmanın başarı ölçüsü olmadığını önemle vurgulayan Kılıç; herkeste doğuştan var olan yaratıcı potansiyelin devreye sokulması gerektiğini vurguladı.

Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisinde gerçekleşen konferansa Belediye Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Mustafa Ercan katıldı.