Sevcan Orhan’dan annelere özel konser

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Türk Halk Müziği’nin en güzel kadın seslerinden Sevcan Orhan, en güzel türkülerini Çorumlu anneler için söyledi.

Çorum Belediyesi tarafından Anneler Günü nedeniyle düzenlenen Türk Halk Müziği konserinde ünlü sanatçı Sevcan Orhan, tamamı kadınlardan oluşan coşkulu bir kalabalığa konser verdi. Anitta Otel’de düzenlenen konseri yaklaşık 700 kadın izledi.

Konsere, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül’ün eşi Halime Gül, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü H. Nuran Hakyemez, Aile Eğitim Merkezi Müdürü Zehra Betül Özseçer, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan’ın eşi Şaziye Ercan ve çok sayıda davetli kadın katıldı.

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Hanife Nuran Hakyemez konserin açılışında yaptığı konuşmada Türk kültüründe annenin her şeyden daha kıymetli olduğunu belirtti. Kutsal olan her varlığa annelik vasfı yüklediklerini ifade eden Hakyemez, “Annelerimiz hem bizlere emanet, hem de cennete giden yolumuzdur.” dedi. Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nin yılda bir gün değil, yılın 365 günü kadınlara ve annelere hizmet eden bir anlayışla çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Nuran Hakyemez, bu tür çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Daha sonra sahne alan ünlü sanatçı Sevcan Orhan, söylediği birbirinden güzel türkülerle konsere katılan tüm kadınlara unutulmaz bir gün yaşattı. Söylediği türkülere salonu dolduran kadınlar eşlik ederken, hareketli türküler eşliğinde halay çektiler. Yaklaşık 1,5 saat süren konserin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül’ün eşi Halime Gül, günün anısına Sevcan Orhan’a çiçek takdim etti.

Engelli gencin şiiri salondakileri ağlattı

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’nde eğitim gören engellilerden Bekir Madan’ın yazdığı şiir Sevcan Orhan konseri için salonu dolduran yüzlerce kadına duygulu dakikalar yaşattı. “Anneme” adlı şiiri programın sunucusu Meltem Çınar tarafından okundu. Çınar, Bekir Madan’ın şiirini okurken salonda kadınlar büyük bir dikkatle şiiri dinledi. Duygu dolu şiir okunurken salondakilerin göz yaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Anneme

Doğacağım için ne de çok sevindin

Dokuz ay boyunca canınla besledin

Büyük hayallerle dünyaya getirdin