SESLERLE ANADOLU KONSERİ AYAKTA ALKIŞLANDI

5 Haziran 2012 Salı

Belediyemiz kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Seslerle Anadolu”; programı izleyenleri coşturdu. Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen müzikali Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve çok sayıda Çorumlu izledi.

Müdürlüğü`nü hemşehrimiz Erdoğan Şanal`ın yaptığı Samsun Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü tarafından sahnelenen “Seslerle Anadolu”; müzikali Çorumlu izleyenlerin beğenisini kazandı.

Osmanlı Mehteranı ile başlayan Mevlana`ya, Köroğlu`ndan Pir Sultan Abdal`a, Ege zeybeğinden Karadeniz horonuna, Urfa Sıra gecelerinden modern müzik ve danslara Türk kültürünün renklerinin canlandırıldığı program, izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Sahne gösterileri, müzikleri ve seslendirme sanatçılarının usta yorumuyla dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşatan müzikalin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Samsun Devlet Opera ve Bale Müdürü hemşehrimiz Erdoğan Şanal`a günün anısına bir plaket takdim etti. Candan, kendilerini tekrar Çorum`a beklediklerini ifade etti.

Erdoğan Şanal da “Seslerle Anadolu”; müzikalini Çorum`da sahnelenmesinin kendisi için ayrı bir önem arz ettiğini belirterek “Türkülerimizin kısa öykülerini anlatarak çok sesli şekilde seslendirdiğimiz müzikalimizin Çorum`da coşkulu bir seyirci tarafından karşılanması bizleri ayrıca mutlu etti.

Ben ve ekip arkadaşlarım Çorum`daki ilgiden çok memnun kaldık. Başta sayın Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”; diye konuştu.