20°C parçalı bulutlu

20°C parçalı bulutlu

SERVİS ARAÇLARINA SIKI DENETİM

24 Şubat 2012 Cuma

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir içi ve köylere yönelik taşımacılık yapan M ve S plakalı servis araçlarına yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Belediyemiz, Servis Araçları Yönergesi’ndeki kanuni yükümlülüklere uygun çalışıp çalışmadığı kontrol edilen servislerin, çalışma ve güzergah izin belgelerini inceliyor. İzin belgeleri olmadığı tespit edilen araçların şoförü ve sahibi uyarılarak, cezai işlem uygulanması için uyarılar yapılıyor, tutanak düzenleniyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Denetleme İstasyonunu ziyaret ederek servis minibüslerine yönelik yapılan denetim çalışmalarını inceledi.

Bazı köy servis minibüslerini de denetleyen Turhan Candan, yapılan tüm kontrollerin vatandaşın memnuniyeti için yapıldığını söyledi. Öğrenci ve personel servis taşımacılığı hizmeti veren bu araçların sahiplerinin, her yıl düzenli olarak denetimlerin yapıldığını belirten Candan, servis sahiplerinin Belediye Trafik ve Denetim Şubesine müracaat ederek uygunluk incelemesini yaptırmasını, ruhsat ve güzergah izin belgesi alması gerektiğini sözlerine ekledi.