Serdar Tuncer, şiirleriyle mest etti

13 Mart 2014 Perşembe

Çorum Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle şiir dinletisi düzenlendi.

Şairliği ve okuduğu şiirlerle insanların beğenisini toplayan Serdar Tuncer, Çorum Belediyesi’nin davetlisi olarak geldiği Çorum’da Devlet Tiyatro Salonu’nu dolduran çok sayıda izleyiciye keyifli anlar yaşattı.

Kendine has yorumu ve ses tonuyla okuduğu şiirleriyle dinleyicileri kendine hayran bırakan Serdar Tuncer, şiir programı sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.

Şiir dinletisinin sonunda Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından kadınlara yönelik düzenlenen Komşuluk hikâyeleri yarışmasında dereceye görenlere ödülleri verildi.

Hemşehrilerimiz yapılanların farkında

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen şiir dinletisinin sonunda yaptığı konuşmada yerel seçimlere az bir zaman kaldığını belirterek, Çorumluların 5 yıl boyunca yapılan hizmetlerin farkında olduğunu söyledi.

30 Mart yerel seçimlerinin Belediye Başkanlığı seçimi olmaktan çıktığını ve bu seçimlerin Yeni Türkiye’nin seçimi olduğunu ifade eden Külcü, “Milletten, sandıktan umudunu kesenler yine farklı arayışlar içine girdiler. Darbelerle bu ülkede demokrasi hep kesintiye uğradı. Sermayenin, medyanın, elitlerin yönettiği bir devlet isteyenlere millet ‘hayır’ dedi. Oynanan oyunları bozdu. Şehit kanlarıyla kurulan bu Cumhuriyet’te Anadolu insanının karar verme hakkını hazmedemiyorlar. Geçmişte Alevi-Sünni diye insanları bölerek çatıştırdılar. Anaların yürekleri yandı. Teröre 30 bin evladımızı kurban verdik. Evladını şehit veren anaları, başörtülü diye kışlaya almadılar. Kadın hakları ve demokrasi diyorsak bunları unutmamamız ve konuşmamız gerek.” dedi.

Lafa değil icraata bakın

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, içerde istikrarlı, dışarıda da itibarlı bir Türkiye’nin olduğunu dile getirerek “Bu seçim yakalanan istikrarın devamı açısından önemli. Bu ülke seçimde bir karar verecek, ‘Tamam mı, devam mı?’ diye. Tayyip Erdoğan’ı hazmedememelerinin nedeni bu. Dünyada ve Türkiye’de kaostan beslenen bir lobi var. Büyük Türkiye için 30 Mart günü sandıkta AK Parti’ye, Recep Tayyip Erdoğan’a ve demokrasiye sahip çıkmalıyız. Çorum’un ve ülkemizin geleceği, aydınlık yarınlar için koşturacağız. Bu süreçte kapınıza gelenlere aldanmayın. Biz ideoloji siyaseti yapmıyoruz. Eserler inşaa ediyoruz. Sözün özü lafa değil icraata bakıp tercihinizi yapın.” dedi.